Antena Meniu Search
x

Furtunile de cod roşu au făcut prăpăd în mai multe judeţe (Video)

Vijeliile de cod roşu au dat alarma în plină noapte, în jumătate de ţară! Doi copii şi părinţii lor au fost la un pas de moarte, după ce un panou smuls de rafale s-a prăbuşit peste maşina lor, în Drobeta Turnu Severin. Zeci de blocuri au rămas fără acoperişuri. 

de Redactia Observator

la 08.07.2019, 19:30

Vezi și

Vijeliile de cod roşu au dat alarma în plină noapte, în jumătate de ţară! Doi copii şi părinţii lor au fost la un pas de moarte, după ce un panou smuls de rafale s-a prăbuşit peste maşina lor, în Drobeta Turnu Severin. Zeci de blocuri au rămas fără acoperişuri şi tot atâţia şoferi şi-au găsit autoturismele distruse, în parcare. 

Martorii spun că "parcă s-a dezlănţuit iadul pe pământ. În 15 minute, am simţit că ne ia cu totul. Că ne ia casă, că ne ia vieţi, că ne ia tot".

A fost cod roşu de furtună în cinci judeţe din ţară

Au fost 15 minute de teroare, în care furtuna a lovit cu o forţă înfiorătoare. Cu 115 kilometri pe oră, rafalele au luat pe sus 27 de acoperişuri de blocuri din Drobeta Turnu Severin. 

Un panou publicitar smuls de vânt s-a prăbuşit peste o maşină în care se aflau doi copii, împreună cu părinţii lor. Adulţii au ajuns la spital. În total, 150 de oameni au sunat la Urgenţe. 

După vijelie, parcările arătau ca nişte cimitire de maşini. 21 de autoturisme au fost avariate. Asigurările nu acoperă distrugerile provocate de furtuni, aşa că proprietarii trebuie să ceară despăgubiri de la asociaţiile de proprietari. Multe blocuri aveau acoperişurile cârpite.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vijeliile au măturat cu o putere înspăimântătoare mai multe judeţe din jumătatea de vest a ţării. În toiul nopţii, meteorologii au emis patru alerte de cod roşu în mai puţin de două ore. În Maramureş, norii au adus ploi torenţiale, cu tunete şi fulgere. 

Doi plopi seculari rupţi de vijelie au strivit şi Gara Fluvială din Craiova, cunoscută sub numele de Portul Cultural de la Cetate, locul unde Mircea Dinescu organiza un festival de film, ce a fost acum anulat. 

Tot în Craiova, acoperişul unei hale a fost luat de vijelie.

Un martor spune că "acoperişul de pe clădirea de vizavi a fost zburat de vânt şi grinzile acelui acoperiş au pătruns prin acoperişul clădirii noastre. Au spart acoperişul de tablă, au spart şi tavanul de rigips, au doborât şi cărămizi din perete".

O furtună puternică a lovit în timpul nopţii şi Capitala. După acest episod sever, temperaturile vor scădea în următoarele trei zile. Vom ajunge, de la peste 35 de grade, cu cât ne-am obişnuit în luna lui Cuptor, la valori mai potrivite pentru septembrie-octombrie, între 20 şi 28 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Furtunile de cod roşu au făcut prăpăd în mai multe judeţe (Video)