Antena Meniu Search
x

Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicaţiilor, îi cere ajutorul lui Donald Trump. A trimis la Washington un denunţ legat de dosarul Microsoft

Donald Trump ar putea descoperi ce se află în celebrul dosar Microsoft, din România.

Vezi și

Donald Trump ar putea descoperi ce se află în celebrul dosar Microsoft, din România. Fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, a trimis din spatele gratiilor două denunţuri. Cere ajutorul şefului de la Casa Albă, dar şi a procurorului general al Statelor Unite. În document, fostul demnitar aduce acuzaţii grave la adresa a doi foşti ambasadori, despre care susţine că l-au şantajat pentru a semna contractele ilegale.

"În atenţia Excelenţei Sale, Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump..." Aşa începe denunţul lui Gabriel Sandu, trimis din închisoarea de la Jilava. În premieră în istoria României, fostul demnitar condamnat deja în dosarul Microsoft, îi cere sprijinul celui mai puternic om din lume într-un dosar de corupţie.

"Este un denunţ pe care domnul Gabriel Sandu l-a făcut ca urmare a faptului că denunţul pe care l-a făcut deja în România nu a avut niciun efect până în acest moment.", spune avocatul lui Gabriel Sandu. În denunţul trimis către Administraţia Prezidenţială Americană, dar şi către Procurorul General al Statelor Unite, fostul ministru îi acuză pe doi foşti ambasadori ai Statelor Unite în România. Spune că diplomaţii au fost implicaţi direct în afacerea ilegală. "Subliniez că ambasadorii Nicolas Taubman, Mark Gitenstein, precum şi Martin Eichtinger, m-au ameninţat, în mod repetat, că voi suporta consecinţe serioase dacă nu voi plăti sumele convenite prin hotărârile ilegale de guvern."

Presiuni ar fi existat şi la cel mai înalt nivel în România. Sandu îi vizează direct pe cei care se aflau atunci la conducere. Traian Băsescu, Elena Udrea şi Emil Boc.

Gabriel Sandu, alături de Dumitru Nicolae, zis Niro, Dorin Cocoş şi Gheorge Ştefan Pinalti au fost singurii condamnaţi în dosarul Microsoft, considerat de mulţi cel mai mare caz de corupţie din istoria post-decembristă a României. Prejudiciul a fost estimat la 67 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicaţiilor, îi cere ajutorul lui Donald Trump. A trimis la Washington un denunţ legat de dosarul Microsoft