Antena Meniu Search
x

Reacţia oficială după scandalul cu fiica Ministrului Educaţiei, la Bacalaureat

Examenul de Bacalaureat 2018 a început cu scandal şi ceva... gafe. Chiar fiica cea mare a Ministrului Educaţiei este în mijlocul controverselor. Prietenii au postat o fotografie cu ea, însoţită de mesajul că a obţinut subiectele înainte de a începe examenul.

Vezi și

Examenul de Bacalaureat 2018 a început cu scandal şi ceva... gafe. Chiar fiica cea mare a Ministrului Educaţiei este în mijlocul controverselor. Prietenii au postat o fotografie cu ea, însoţită de mesajul că a obţinut subiectele înainte de a începe examenul. Pe internet ar fi apărut cu o noapte înainte aceleaşi subiecte date peste câteva ore la proba scrisă.

Teodora Popa, fiica cea mare a ministrului Educaţiei, a fost etichetată pe pagina personală de Instagram, cu doar o zi înainte de a intra în Bacalaureat. Colegii ei din Suceava s-ar fi laudat că ştiu subiectele. 

Reacţiile Ministrului şi a Ministerului Educaţiei la scandal

La scurt timp, fotografia cu fiica ministrului a fost eliminată din online. Într-unul dintre comentarii putea fi citit mesajul: "Şterge repede, te rog!"

Pe acelaşi subiect

Contactat de reporterii Observator, Ministrul Educaţiei a spus că nu este cazul să aibă o reacţie pe un astfel de subiect. 

Totuşi, Ministerul Educaţiei a fost nevoit să răspundă după ce pe internet au apărut capturi de pe un forum popular în rândul elevilor. La ora trei noaptea, într-un mesaj ar fi fost postate subiectele. Oficialii spun că extragerea subiectelor a avut loc la ora 5 şi 30 de minute dimineaţa, s-au respectat măsurile de securizare, iar variantele apărute pe internet nu au legătură cu varianta extrasă. 

Ar fi fost, aşadar, o pur coincidenţă, deşi subiectul al treilea a corespuns cu cel apărut online.

La proba scrisă la română de la Bac 2018, elevii au avut de comentat un text poetic din Tudor Arghezi sau din Mihai Eminescu, la profilul real, iar la uman, o operă scrisă de Ion Barbu sau de Lucian Blaga. 

"Arghezi nu învăţasem, sinceră să fiu, dar Luceafarul chiar mi-a plăcut", mărturiseşte o candidată.

Curţile şcolilor au fost pline de părinţi şi profesori care i-au aşteptat, emoţionaţi, pe adolescenţi. Dascălii i-au încurajat cu ciocolată, ca să aibă multă energie pentru examen, iar băieţii le-au impresionat pe fete cu trandafiri roşii. 

Anunţ de Bacalaureat scris greşit de profesori, la Piteşti

La Piteşti, emoţiile i-au copleşit chiar şi pe profesori. Anunţul despre examenul de la limba şi literatura română a fost scris GREŞIT... în limba română. 

Cel care a sesizat greşeala a fost... paznicul şcolii. 

"Accesul in centrul de examen A candidaţilor se face intre orele", spunea anunţul.

După poeziile de la limba română, elevii se pregătesc de acum pentru următoarea probă. Miercuri, matematică sau istorie, iar joi, proba la alegere a profilului. Iar săptămâna viitoare vor veni şi primele rezultate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Reacţia oficială după scandalul cu fiica Ministrului Educaţiei, la Bacalaureat