Antena Meniu Search
x

Gemenele orfane din Murfatlar, crescute de bunică, vor avea un acoperiș deasupra capului

La doar nouă ani, şi-au dorit ceva ce pentru mulţi este o normalitate: un acoperiş deasupra capului! Şi nu a fost uşor să-l obţină. Gemenelor din Murfatlar le-a fost greu de la bun început, pentru că şi-au pierdut mama la doar câteva săptămâni de la naştere. Ani de-a rândul, s-au mutat cu bunica din casă în casă.

Vezi și

La doar nouă ani, şi-au dorit ceva ce pentru mulţi este o normalitate: un acoperiş deasupra capului! Şi nu a fost uşor să-l obţină. Gemenelor din Murfatlar le-a fost greu de la bun început, pentru că şi-au pierdut mama la doar câteva săptămâni de la naştere. Ani de-a rândul, s-au mutat cu bunica din casă în casă. Acum au un cămin stabil, datorită autorităţilor locale. 

Andreea şi Doiniţa îşi aranjează acum pe rafturile noii camere toate cele necesare pentru şcoală. Apartamentul primit în dar de la Primărie le va fi casă până vor deveni majore. O adevărată uşurare şi pentru bunica, alături de care trăiesc. În ultimii ani au fost nevoite să schimbe atâtea case, încât nici nu au apucat să se acomodeze cum trebuie cu un nou acoperiş deasupra capului.

Deşi sunt de-abia în clasa a 2-a, copilele sunt deja obişnuite cu greutăţile vieţii. Şi-au pierdut mama la câteva săptămâni după ce au venit pe lume. De atunci şi până acum, bunica încearcă să se ocupe de ele, aşa cum poate. Cu o pensie care nu depăşeşte 1.000 de lei.

Fetiţele au primit în dar tablete şi telefoane, să se descurce mai uşor la şcoală. Din fericire, familia nu va fi nevoită să cheltuiască niciun leu pentru întreţinerea casei. Toate vor fi suportate de administraţia locală. În urmă cu cinci ani, fetele au ajuns pentru prima dată sub un acoperiş decent. Şi, atunci, locuinţa a fost primită tot în dar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Gemenele orfane din Murfatlar, crescute de bunică, vor avea un acoperiș deasupra capului