Antena Meniu Search
x

Video Gemenele folclorului românesc promovează Maramureşul printr-o colecţie de haine cu motive tradiţionale reinventate

Gemenele folclorului românesc continuă să promovează zona în care s-au născut! Şi nu doar prin muzică, ci şi prin modă! Suzana şi Daciana Vlad sunt îndrăgostite de Maramureş. 

de Redactia Observator

la 13.07.2021, 14:00

Vezi și

Gemenele folclorului românesc, Daciana şi Suzana Vlad vor să facă Maramureşul cunoscut şi altora prin cea de-a doua colecţie de haine care reinventează motivele româneşti, piesele vestimentare fiind pictate şi brodate manual. 

Conceptul Albastru Rural a fost gândit de cele două artiste din pasiunea pentru tradiția maramureșeană și portul tradițional, pe care îl consideră o sursă veșnică de inspirație. Ideea hainelor moderne care reinventează motivele tradiționale, a pornit de la teza de doctorat a Dacianei Vlad, care are ca studiu de caz Cimitirul Vesel de la Săpânța.

Urmăriţi interivul integral din materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Gemenele folclorului românesc promovează Maramureşul printr-o colecţie de haine cu motive tradiţionale reinventate