Antena Meniu Search
x

Ger de octombrie la Miercurea Ciuc: minus 7 grade Celsius

Până la zile mai însorite, să ştiţi că s-au înregistrat minus 7 grade în această dimineaţă la Miercurea Ciuc. A fost cea mai scăzută temperatură la nivel naţional. Dar vremea nu-i mai surprinde pe localnicii de acolo, obişnuiţi cu gerul.

de Redactia Observator

la 21.10.2020, 16:42

Vezi și
  • Meteorologii spun că vremea se va încălzi în toată ţara zilele următoare.
  • Chiar şi la Miercurea Ciuc, mercurul din termometre nu va mai coborî sub 0 grade. 

Localnicii din Miercurea Ciuc s-au îmbrăcat în această dimineaţă cu cel puţin trei straturi de haine. Chiar şi aşa, mulţi au tremurat pe tot drumul până la serviciu. 

Gabriella Lado, tehnician Meteorolog: Temperatura minimă înregistrată azi dimineaţă la staţia meteo Miercurea Ciuc a fost de minus 7,4 grade. Cea mai scăzută din acest sezon.

Nimic neobişnuit însă pentru cei care locuiesc la polul frigului din România. Aveau hainele groase pregătite încă de la sfârşitul lunii august.  Unii sunt atât de obişnuiţi cu frigul, că nici nu-l mai simt. Aşa că fac economie de energie electrică. 

Cristian Ilie, localnic: Nu dau drumul încă. Când o fi la minus 10 o să dau drumul. E plăcut. Am 17-18 grade în casă. Şi în miezul iernii, eu mai mult de 20 nu fac. De 40 de ani, de când sunt în Miercurea Ciuc, rezist. E conform vremii acuma. Nu-i de mirare. E de regulă.

Vremea îngheţului nu i-a speriat nici pe agricultori. 

Sandor Zoltan, localnic: Florile care sunt afară nu rezistă, dar cele din seră rezistă. Zona s-a încălzit. Că minus 7 grade, faţă de acum... În anii '80, în sere şi în solar mi-au îngheţat crizantemele. În 17 nioembrie au fost minus 17 grade în 1988-'89.

Meteorologii spun că vremea se va încălzi în toată ţara zilele următoare. Chiar şi la Miercurea Ciuc, mercurul din termometre nu va mai coborî sub 0 grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ger de octombrie la Miercurea Ciuc: minus 7 grade Celsius