Antena Meniu Search
x

Ger în România, în următoarele ore. Temperaturile scad până la -16 grade Celsius

Ger extrem şi ninsori puternice în aproape toată ţara. Este al patrulea episod de iarnă adevărată, iar în nord sunt cele mai mari zăpezi. Şi în Capitală a nins ore întregi. Autorităţile s-au mobilizat şi, în ultimele 24 de ore, drumarii au intervenit cu peste 800 de utilaje.

Vezi și

Ger extrem şi ninsori puternice în aproape toată ţara. Este al patrulea episod de iarnă adevărată, iar în nord sunt cele mai mari zăpezi. Şi în Capitală a nins ore întregi. Autorităţile s-au mobilizat şi, în ultimele 24 de ore, drumarii au intervenit cu peste 800 de utilaje şi au aruncat pe şosele mii de tone de material antiderapant. Dar nu scăpăm deocamdată de frig şi nici de ninsori. Meteorologii spun că de-abia la mijlocul săptămânii se vor înregistra temperaturi cu plus.

Cum a dat iar ninsoarea în Capitală, cum au apărut şi problemele pentru şoferi. Numai pe un singur bulevard din zona Băneasa, două accidente s-au petrecut unul după altul. În primul caz, autoturismul a derapat şi a lovit un stâlp.  Tot din cauza zăpezii un şofer acestei maşini a pierdut controlul volanului, s-a izbit de un stâlp şi s-a oprit pe trotuar.

Autorităţile au intervenit însă rapid şi au scos pe străzi utilajele de deszăpezire.

În ţară e iarnă în toată regula. În nord a nins atât de mult în ultimele zile, încât mai mulţi copaci au cedat sub greutatea zăpezii. Un brad s-a prăbuşit pe drumul care leagă Baia Mare de staţiunea Izvoare, la doar câţiva metri în faţa unei maşini.

După ninsoare vine ger

Gerul a pus stăpânire pe alte judeţe. În Bistriţa-Năsăud s-au înregistrat şi -12 grade. În aceste condiţii, fiecare se încălzeşte cum poate.

Și în Pasul Tihuţa a nins puternic. Deşi drumarii au intervenit cu utilaje şi material antiderapant, circulaţia se desfăşoară cu dificultate. La Covasna este şi mai frig. Aici, oamenii au nevoie de încălzire timp de 6 luni pe an.

Meteorologii spun că ger va fi şi mâine, iar temperaturile vor ajunge la -16 grade. Abia spre mijlocul săptămânii se mai încălzeşte, iar atunci vom avea valori cu plus, dar numai pe litoral. Începând de joi însă, un nou val de ninsori va cuprinde din nou întreaga ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ger în România, în următoarele ore. Temperaturile scad până la -16 grade Celsius