Antena Meniu Search
x

Ger peste România! Urmează nopți cu aer polar, temperaturile scad brusc

Vreme rece pentru România. Trebuie să ne pregătim pentru trei nopţi şi trei dimineţi cu aer polar. Meteorologii anunţă cele mai scăzute temperaturi din acest sezon. Se vor înregistra şi minus 18 grade în depresiuni, iar ninsorile vor lua o pauză.

de Redactia Observator

la 03.12.2019, 20:08

Vezi și

Vreme rece pentru România. Trebuie să ne pregătim pentru trei nopţi şi trei dimineţi cu aer polar. Meteorologii anunţă cele mai scăzute temperaturi din acest sezon. Se vor înregistra şi minus 18 grade în depresiuni, iar ninsorile vor lua o pauză. Noaptea trecută, Moldova, Transilvania şi Maramureşul au fost sub zăpezi. Iar pe şosele a fost o avalanşă de accidente. Şoferii s-au plâns, din nou, că autorităţile au fost surprinse de venirea iernii.

A nins ore bune, iar în judeţul Bistriţa-Năsăud s-a aşternut, aseară, haosul. Pe Dealul Jelnei, un TIR a derapat, iar o maşină a ajuns în şanţ. Din cauza stratului consistent de zăpadă, sute de autoturisme n-au mai putut să urce şi au rămas blocate într-o coloană. îngheţată pe şosea.

Autorităţile au intervenit târziu şi abia după câteva ore situaţia s-a remediat.

Pe multe drumuri din nordul şi din centrul ţării, zăpada a creat probleme. În judeţul Mureş, un şofer a ajuns cu maşina în stâlp. Iar în Maramureş, au avut loc şapte accidente în doar câteva ore. Printre autovehiculele implicate: o ambulanţă care ducea pacienţi la dializă, dar şi un microbuz echipat cu anvelope de vară, deşi erau transportaţi copii. O şoferiţă începătoare a ajuns cu autoturismul în albia unui pârâu.

În tot acest timp, pe un drum din Maramureş, dar şi pe unul din Bistriţa-Năsăud se muncea de zor. Nu la deszăpezire, ci la asfaltare.

Temperaturile scad până la -18 grade Celsius

Meteorologii spun că am scăpat deocamdată de ninsori, dar o masă de aer polar aduce peste România cel mai geros episod din acest sezon. Vor fi nopţi şi dimineţi cu temperaturile negative în toată ţara.

În această noapte, mercurul va coborî până la minus 10 grade, iar mâine noapte până la minus 15, chiar minus 18 grade Celsius în depresiuni. Şi în oraşe, se va resimţi frigul polar. Acesta va da naştere unui fenomen periculos- poleiul. Aşa că mare atenţie cum circulaţi! Pe stratul de gheaţă, specialiştii recomandă să conduceţi cu prudenţă, să nu vă apropiaţi prea mult de maşinile din faţă şi să nu faceţi manevre bruşte la volan. Abia în weekend, temperaturile vor mai creşte cu 4-5 grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ger peste România! Urmează nopți cu aer polar, temperaturile scad brusc