Antena Meniu Search
x

Gerul ne dă tuturor bătăi de cap! TRUCURI pentru a nu se mai descărca BATERIA de la maşină

O problemă obişnuită a şoferilor în perioada frigului este cea legată de descărcarea bateriei de la maşină. Cu ajutorul unor trucuri, însă, lucrurile se pot rezolva uşor

O problemă obişnuită a şoferilor în perioada frigului este cea legată de descărcarea bateriei de la maşină. Cu ajutorul unor trucuri, însă, lucrurile se pot rezolva uşor

Înainte de pornirea motorului, închideţi toţi consumatorii: radio, dezaburire, faruri, lumini, ştergătoare de parbriz etc.

Păstraţi bornele bateriei şi în general bateria, curate, fără reziduri de acid sau murdărie.

De asemenea, nu lăsaţi autoturismul neexploatat pe perioade mai lungi de timp. În cazul în care totuşi nu utilizaţi automobilul pe distanţe lungi sau perioade mai îndelungate de timp, este indicat să demontaţi bateria şi să o reîncărcaţi periodic cu un redresor.

Ar fi indicat să evităm, pe cât posibil, în timpul călătoriilor scurte, utilizarea anumitor facilităţi ale automobilului, cum ar fi printre altele: scaunele încălzite sau încălzirea auxiliară, atunci când maşina este echipată cu acest sistem. Astfel, curentul produs de către alternator va fi suficient pentru reîncărcarea acumulatorului.

Este recomandat ca la intervale regulate, cel puţin o dată pe săptămână, să parcurgeţi un traseu mai lung, să îi daţi posibilitatea bateriei să se refacă după mersul preponderent în traficul de oraş, caracterizat prin distanţe scurte şi cu multe porniri şi opriri.

Puteţi proteja suplimentar bateria şi prin îmbrăcarea acesteia într-o husă specială pe care o găsiţi la magazinele de profil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Gerul ne dă tuturor bătăi de cap! TRUCURI pentru a nu se mai descărca BATERIA de la maşină