Antena Meniu Search
x

Cum a inceput afacerea care l-a bagat la inchisoare pe Gigi Becali

Chemarea pamantului l-a facut miliardar pe Gigi Becali, dar l-a legat definitiv. Nu s-a sfiit sa se laude cu averea, dar a ajuns la inchisoare tocmai pentru afacerea care l-a imbogatit.

Vezi și

 Au trecut doua decenii de atunci, iar Becali sta 3 ani la inchisoare. A pagubit statul cu aproape un milion de dolari, dar a vandut si cu 500 de euro metrul patrat din pamantul primit de la armata.

Nordul Capitalei a fost terenul de joaca al lui Gigi Becali in tranzactii imobiliare. Apetitul i s-a deschis in 1996, cand a facut primul schimb de terenuri cu Armata. Becali a cedat doua parcele de teren agricol, de 30 de hectare in Stefanesti, Ilfov. A primit in schimb aproape 29 hectare de pamant in intravilan si racordat la utilitati, in zona localitatii Voluntari.

Metru cu metru, Gigi Becali a vandut terenul primit de la Armata. Numai pentru o parcela de 500 de metri patrati o companie americana a platit 2 milioane de euro.

Pentru afacerea cu terenuri, Becali a facut si un cadou Armatei. O sponsorizare de 100 de milioane de lei. Bani gheata, dusi cu punga la Ministerul Apararii.

Gigi Becali a stiut sa faca bani si cand era lacatus mecanic pe platforma Baneasa, ajunsa acum o ruina. Primul care a avut incredere in spiritul de afacerist al lui Becali a fost Gheorghe Hagi. Fotbalistul i-a imprumutat 100.000 de dolari. Cu ei si cu mostenirea de 200.000 de dolari lasata de tatal lui care era cioban, Becali a inceput sa faca afaceri.

In 2008, averea lui Becali era estimata la 2,5 miliarde euro. Oricat de multi bani a strans, miliardarul din Pipera n-a renuntat niciodata la turma de oi.

Gigi Becali a tras si lozuri necastigatoare. Ca Avicola, afacerea care i-a adus un dosar penal, cu o zi inainte sa intre in puscarie.

Desi Becali are probleme mari cu legea, averea lui e intangibila in fata executorilor judecatoresti. Miliardarul din Pipera n-are pe numele lui decat masinile.

Latifundiarul a stiut sa-si puna averea la adapost. Vila din Pipara nu ii mai apartine pentru ca a fost trecuta pe numele mamei lui.

In dosarul terenurilor MApN, Becali trebuie sa plateasca si 400.000 de euro daune. Ca sa recupereze suma, judecatorii au pus sechestru pe aproape 1.000 de metri patrati de teren.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Cum a inceput afacerea care l-a bagat la inchisoare pe Gigi Becali