Antena Meniu Search
x

Godină rupe tăcerea: “Mi-am pus în cap colegi de la IGPR pentru că mi-am permis să comentez postarea domnului Tobă. Deşi sunt încă destul de tânăr, am văzut prea multe la viaţa mea ca să mai cred în Moş Crăciun”

Poliţistul Marian Godină spune că a fost criticat de colegi şi de "oameni sus-puşi" după ce a scris pe Facebook că singurul lucru bun din mandatul lui Petre Tobă a fost demisia. Godină transmite conducerii IGPR că "generaţiile poliştilor obedienţi au cam apus", într-un nou mesaj postat pe reţeaua de socializare. El susţine că i s-a propus să lucreze la Direcţia de Relaţii Publice din IGPR, dar a refuzat, preferând să lucreze pe stradă şi că nu a fost nici măcar felicitat de şeful Poliţiei pentru că a apărut pe prima pagină din "The Wall Street Journal".

Poliţistul Marian Godină spune că a fost criticat de colegi şi de "oameni sus-puşi" după ce a scris pe Facebook că singurul lucru bun din mandatul lui Petre Tobă a fost demisia. Godină transmite conducerii IGPR că "generaţiile poliştilor obedienţi au cam apus", într-un nou mesaj postat pe reţeaua de socializare. El susţine că i s-a propus să lucreze la Direcţia de Relaţii Publice din IGPR, dar a refuzat, preferând să lucreze pe stradă şi că nu a fost nici măcar felicitat de şeful Poliţiei pentru că a apărut pe prima pagină din "The Wall Street Journal".

"Pentru că mi-am permis să las un comentariu pe pagina ministerului la postarea domnului Tobă, mi-am pus în cap câţiva colegi de pe la IGPR şi mulţi oameni sus-puşi care s-au arătat indignaţi că mi-am spus părerea şi uimiţi că a ajuns un neica nimeni să critice ditamai ministrul. Eu consider că «neica nimeni» e omul cel mai potrivit să critice pentru că el e cel asupra căruia se resimte activitatea unui superior", scrie Marian Godină pe Facebook.

Poliţistul le reaminteşte colegilor săi că nu a fost prima dată când l-a criticat pe ministru.

"Am spus că eu, ca simplu agent de pe stradă, din lista cu realizările prezentate acolo, nu am simţit nimic. De ce am scris asta aseară (joi, n.r.) şi nu am zis nimic până acum? E simplu: e prima oară când domnul ministru şi-a etalat palmaresul. În altă ordine de idei, cred că mi-am spus părerea destul de clar atunci când s-a luat decizia ca deficitul de personal să fie acoperit prin încadrări directe şi puteţi găsi textul cu titlul «Apelul bocancilor» pe pagină. Aşa că nu prea mi se aplică zicala «după război, mulţi viteji se arată», mai ales că e foarte probabil ca dl Tobă să revină la conducerea IGPR", continuă Godină.

El respinge afirmaţiile colegilor săi care au apreciat că îi datorează lui Petre Tobă rămânerea în cadrul Poliţiei.

"Unul dintre colegi a comentat că singurul lucru greşit pe care l-a făcut dl. Tobă a fost că nu i-a lăsat pe şefii mei să mă dea afară. Cu alte cuvinte, îi datorez ministrului faptul că încă mai am un serviciu. Într-adevăr am fost invitat de dl Tobă la MAI unde am purtat o discuţie de aproximativ 15 minute în care mi-a dat unele sfaturi şi s-a arătat un om foarte deschis. Ba chiar avea cartea mea pe birou. Nu ştiu dacă a făcut gestul de a mă invita la domnia sa doar aşa de faţadă sau dacă i-a păsat în vreun fel de mine. Cert e că, deşi sunt încă destul de tânăr, am văzut prea multe la viaţa mea ca să mai cred în Moş Crăciun şi întotdeauna am luat în calcul ca fiind plauzibilă prima variantă. Dacă am fost susţinut şi datorez cuiva ceva, le datorez miilor de oameni care au semnat petiţii şi care m-au susţinut fără a avea vreun interes, nu unui ministru care mă invită la domnia sa, abia în momentul în care exista o presiune publică", mai spune Godină.

Poliţistul susţine că Poliţia Română este o instituţie care se lasă terfelită fără ca şefii ei să reacţioneze.

"Cât despre voi, cei de prin IGPR, mi-ar plăcea să vă văd atât de incisivi şi în alte situaţii. În opinia mea, Poliţia Română este o instituţie care se lasă terfelită fără ca vreun şef să o apere dintr-o poziţie oficială. Mi-ar fi plăcut să văd un şef mare din Poliţie, ieşind public pentru a condamna vehement gestul acelui deputat care, batjocorind limba română, a jignit mii de poliţişti şi o întreagă instituţie. Dar cine ar fi avut un asemenea curaj, când cel mai simplu e să îţi vezi de treaba ta şi funcţia cu salariul aferent să meargă? Când acea doamnă a fost încătuşată pentru că aşa prevedea legea, de ce nu a ieşit public un şef care să spună ferm că ai lui subalterni au acţionat corect? Simplu! De ce să se complice şi să îşi asume un lucru pentru care şi-ar fi luat şi multe înjurături", scrie Marian Godină pe Facebook.

Agentul critică şi lipsa de reacţie a Poliţiei în cazul autorului unui accident de circulaţie care a fugit de la faţa locului, dar a fost identificat cu ajutorul cetăţenilor, după ce Godină a semnalat situaţia pe Facebook.

"În cazul accidentului cu autor necunoscut, după ce autorul a fost identificat cu sprijinul cetăţenilor de pe Facebook, nu am auzit un mulţumesc din partea instituţiei. Nu trebuia să-mi mulţumească mie, ci cetăţenilor care ne-au acordat tot sprijinul. Nimic. Pagina oficială de fb a Poliţiei Române părea din alt film în acele momente. În timp ce sute de poliţişti şi mii de civili din toată ţara distribuiau postarea cu fotografiile acelei maşini, pe pagina Poliţiei erau postate poze cu câini, drăguţe de altfel, dar în totală neconcordanţă cu momentul", spune Godină.

Poliţistul mai scrie că i s-a propus să lucreze la Direcţia de Relaţii Publice din IGPR, dar a refuzat, preferând să lucreze "pe stradă, în trei schimburi, iarnă sau vară". El mai spune că nu a fost nici măcar felicitat de şeful Poliţiei pentru că a apărut pe prima pagină din "The Wall Street Journal".

"Dacă mai bănuia careva că sunt de fapt o creaţie a Poliţiei Române menită să-i spele imaginea, sper că acum s-a lămurit. Celor din conducerea IGPR le transmit că generaţiile poliţiştilor veşnic obedienţi, care în afară de a saluta milităreşte şi a spune «Am înţeles, şefu', să trăiţi!», nu aveau curaj să spună altceva, au cam apus", încheie Marian Godină.

Vezi şi Reacția lui Marian Godină, după ce Petre Tobă și-a dat demisia din fruntea Ministerului de Interne: “Ce de lucruri faine ați făcut!!! Numai reuşite”

Poliţistul a comentat, vineri, decizia lui Petre Tobă de a demisiona din funcţie, spunând că, direct din stradă, ca agent, nu a simţit că acesta ar fi făcut ceva în timpul mandatului de ministru. "Cred că singurul lucru bun al mandatului l-aţi făcut astăzi", a scris Godină, pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Godină rupe tăcerea: “Mi-am pus în cap colegi de la IGPR pentru că mi-am permis să comentez postarea domnului Tobă. Deşi sunt încă destul de tânăr, am văzut prea multe la viaţa mea ca să mai cred în Moş Crăciun”