Antena Meniu Search
x

Grădinarii şi agricultorii trebuie să facă testul solului

Fiecare petec de pământ pe care se cultivă cereale sau legume va trebui analizat chimic în laborator înainte de a fi îmbogăţit cu îngrăşământ.

Vezi și

Fiecare petec de pământ pe care se cultivă cereale sau legume va trebui analizat chimic în laborator înainte de a fi îmbogăţit cu îngrăşământ.

Ţăranii nu vor mai putea folosi îngrăşămintele pentru terenul după reţete doar de ei ştiute. Agricultorii vor fi nevoiţi să ducă probe la chimist înainte de a îmbogăţi terenul. Ideea apare într-un proiect de lege, avizat zilele trecute de Guvern.

Grija pentru mediu a parlamentarilor nu e deloc pe gustul micilor producători. Mai ales că trebuie să plătească între 120 şi 160 de lei pentru o analiză chimică. În plus, agricultorii mai au o problemă. Lipsa laboratoarelor în proximitatea lor.

Şi totuşi, nerespectarea noilor norme se sancţionează cu amendă de până la 7 mii de lei pentru persoane fizice şi maxim 25 de mii de lei pentru persoane juridice. Sunt însă şi cultivatori cu producţii mari care testează solul din propria iniţiativă. Testul solului ar putea deveni obligatoriu chiar din această toamnă dacă parlamentarii îl vor adopta rapid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Grădinarii şi agricultorii trebuie să facă testul solului