Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Satul din Hunedoara care găzduiește o mică Italie

A adus o parte din Italia pe meleaguri româneşti, şi a făcut dintr-un sat din Hunedoara atracţie turistică. Este povestea unui afacerist italian, îndrăgostit iremediabil de ţara noastră şi de grădinărit.

de Redactia Observator

la 10.06.2018 , 00:13

A adus o parte din Italia pe meleaguri româneşti, şi a făcut dintr-un sat din Hunedoara atracţie turistică. Este povestea unui afacerist italian, îndrăgostit iremediabil de ţara noastră şi de grădinărit.

Un peisaj desprins din cele mai frumoase basme se află pe plaiuri româneşti - la câţiva kilometri de Deva, în satul Banpotoc. Giardina di Zoe este locul unde te simţi ca în propriul regat. 

Proprietarul grădinii de vis este Giovanni Salvatelli, un afacerist italian cucerit de pământul nostru. 

Vezi și

Ramona Morar, administrator: "A luat naştere ca un joc. A dat nume aceste proprietăţi Il Giardina di Zoe, care înseamnă în limba română Grădinile lui Zoe, Zoe fiind nepoata. Grădina aceasta în plan drept este inspirată din perioada Renaşterii, iar celelalte, pur şi simplu a simţit locul şi cum a simţit, a plantat."

Pentru asta, a investit bani şi mai ales, multă muncă. După 15 ani de efort, a transformat proprietatea de aproapre trei hectare într-un adevărat colţ de rai. 

Ramona Morar, administrator: "Piatra care a folosit la aceste fântâni şi obiecte de decor este piatră vulcanică şi este adusă din Italia, în rest, toate materialele folosite sunt româneşti, de aici, din cariera de la Cărpiniş."

Mii de specii de plante înfrumuseţează fiecare bucăţică de pământ. Puţinii oameni care ajung aici sunt fermecaţi pe loc. Această mireasă, de pildă, a vrut să se simtă în cea mai importantă zi din viaţa ei ca în poveşti. 

Cei care vor să mai zăbovească prin zonă găsesc şi un loc de cazare, la doar câteva minute de mers cu maşina. Nu vorbim despre o simplă pensiune - ci despre un castel cu decoruri neobişnuite.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Satul din Hunedoara care găzduiește o mică Italie