Antena Meniu Search
x

PSD nu renunţă la impozitul pe gospodărie şi în 2019 ar putea sp devină lege

Guvernanţii nu au uitat de impozitul pe gospodărie. Toate veniturile şi cheltuielile din milioane de case ar urma să fie analizate la virgulă.

Vezi și

Guvernanţii nu au uitat de impozitul pe gospodărie. Toate veniturile şi cheltuielile din milioane de case ar urma să fie analizate la virgulă. Iar în locul impozitului pe salariu, să apară impozitul pe un venit anual global. Mulţi români se tem de noi drumuri la ghişeele ANAF, o nebunie birocratică din care să iasă şi mai săraci. Mai sunt şi alte necunoscute. Cel puţin în acest moment nu există zeci de mii de consultanţi. Un "doctor" financiar pentru fiecare familie. 

Gospodăria lui Petre Biolan are doi membri. El este pensionar, dar are venituri şi din agricultură. Soţia este încă salariată. În fiecare lună, în casa lor intră 4.100 de lei. Pentru soţii Biolan, impozitul pe gospodărie nu este o veste prea bună. 

Gospodăria poate fi formată fie dintr-un singur adult care trăieşte singur, fie din părinţi, copii şi bunici, dacă împart aceeaşi curte. Fiecare familie ar urma să primească un punctaj, care va fi egal cu numărul de membrii plus 1. Calculele se fac în funcţie de acest punctaj, pentru a se stabili plafonul neimpozabil. 

Adică, dacă o familie formată din două persoane câştigă sub 36.000 de lei pe an nu mai plăteşte impozitul pe venitul global. Tot ce depăşeşte acest plafon, se impozitează cu 10 la sută. 

Pe acelaşi subiect

Deducerile sunt limitate la maximum 1.000 de lei pe an pe gospodărie. Pot fi incluse bilete la teatru sau la cinema, cheltuielile cu reparaţiile din locuinţă, medicamente, donaţii, sponsorizări sau chiar vacanţe. În plus, cei care au în îngrijire un copil vor beneficia de un sprijin financiar de 1.600 de lei.

Până la adoptarea măsurii, trebuie găsiţi peste 35.000 de consultanţi fiscali care să studieze dosarele. Ei vor fi plătiţi de la bugetul de stat. Fiecare consultant ar trebui să analizeze, lunar, dosarele a 200 de gospodării din mediul urban şi încă  300 din mediul rural.

Potrivit unor surse, impozitul pe gospodărie ar urma să fie adoptat anul acesta. Dar va fi implementat începând cu 2019. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » PSD nu renunţă la impozitul pe gospodărie şi în 2019 ar putea sp devină lege