Antena Meniu Search
x

Un copil de 10 ani muşcat de maidanezi la Calafat a fost plimbat 140 de km, la trei spitale, fără ca vreunul să aibă vaccinul antirabic

Doi părinţi cu un copil muşcat de câinii maidanezi au căutat singuri, prin două judeţe, vaccinul antirabic.

Vezi și

Doi părinţi cu un copil muşcat de câinii maidanezi au căutat singuri, prin două judeţe, vaccinul antirabic. Familia a fost plimbată prin trei spitale şi a străbătut 140 de kilometri, pentru ca, în cele din urmă, să găsească serul pe cont propriu, într-o farmacie. Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova recunoaşte că a existat o problemă administrativă. Dacă băiatul nu ar fi primit doza la timp, se putea ajunge la o tragedie, spun medicii. 

Copilul de 10 ani fost atacat ieri de doi câini, chiar în centrul oraşului Calafat. David era singur şi mergea să-şi întâmpine mama, la serviciu, când doi maidanezi s-au năpustit asupra lui. O echipă de poliţişti locali i-a sărit în ajutor, însă băiatul a fost muşcat de picior. Şi, din acel moment, a început o cursă disperată, pentru găsirea vaccinului. "Am fost întâi la Calafat, în urgenţă. Oamenii au avut acolo antitetanus, nu au antirabic. Nu se găsesşte antirabic, e foarte rar. Şi ne-au trimis în urgenţă în Craiova."

Doar că nici în Craiova, medicii nu i-au putut ajuta. De la spitalul din Calafat, copilul a ajuns la spitalul de urgenţă din Craiova. De aici a fost trimis la spitalul de boli infecţioase, dar nici acolo medicii nu aveau vaccinul antirabic, aşa că l-au trimis mai departe la spitalul din Slatina.

Familia a parcurs aproape 140 de kilometri, în două judeţe. Tot pe forţe proprii, părinţii au rezolvat situaţia: "Am găsit în final la farmacie, în Craiova. Ne trimiseseră la Slatina. Plecasem spre Slatina, ne-am întors înapoi, am găsit aici la farmacie, norocul nostru."

Pe acelaşi subiect

Pentru o singură doză, care ar fi trebui să se administreze gratuit, familia băiatului a plătit 100 de lei. 

Oamenii se plâng că în oraş sunt haite de câini. Tot ieri şi un poştaş a fost muşcat. Iar în lipsa vaccinului antirabic se poate ajunge chiar la moarte, spun medicii. Ministerul Sănătăţii susţine că este obligaţia spitalelor de boli infecţioase să se aproviozioneze, astfel încât serul să nu lipsească niciodată. 

Cei de la spitalul din Craiova spun că au avut probleme de ordin administrativ, însă, vineri ar urma să aibă dozele necesare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Un copil de 10 ani muşcat de maidanezi la Calafat a fost plimbat 140 de km, la trei spitale, fără ca vreunul să aibă vaccinul antirabic