Antena Meniu Search
x

Guvernul a anunţat când se vor putea redeschide mall-urile. Cinematografele rămân închise

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi-au luat angajamentul în urma unor discuţii cu proprietarii de mall-uri ca începând din 15 iunie să permită redeschiderea mall-urilor, dacă situaţia epidemiologică va arăta că numărul de persoane infectate scade.

de Redactia Observator

la 02.06.2020, 15:55

Guvernul a anunţat când se vor putea redeschide mall-urile. Cinematografele rămân închise
Ludovic Orban și Virgil Popescu, la întâlnirea cu proprietarii mall-urilor - Facebook Virgil Popescu
  • Vor rămâne închise și restaurantele și locurile de joacă
  • Angajații a căror activitate nu poate fi reluată vor beneficia de șomaj tehnic

Premierul Ludovic Orban a afirmat că analizează, împreună cu specialiştii, calendarul reluării treptate a activităţii în marile centrel comerciale, în cursul lunii iunie, dacă situaţia epidemiologică o permite.

În primă etapă vor fi deschise magazinele comerciale, însă cinematografele, restaurantele şi locurile de joacă rămân închise şi în analiză, pentru că implică risc epidemiologic ridicat.

Reprezentanții Asociației Investitorilor de Real Estate din România au menționat că sunt pregătiți pentru reînceperea activității în mall-uri, astfel încât să fie respectate măsurile de protecție a sănătății cetățenilor”, se arată în comunicatul Guvernului.

De asemenea, premierul Orban a menționat că, din perspectivă socială, angajații a căror activitate nu poate fi reluată vor beneficia de șomaj tehnic și după 1 iunie 2020, iar pentru păstrarea locurilor de muncă vor fi aplicate măsuri active de sprijin.

Pentru sprijinirea economiei, în continuarea măsurilor luate, Guvernul pregătește un Plan de relansare economică al cărui obiectiv este stimularea investițiilor, prin mecanisme de garantare a creditelor pentru capital de lucru și scheme de ajutor de stat”, mai spune Orban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Guvernul a anunţat când se vor putea redeschide mall-urile. Cinematografele rămân închise