Antena Meniu Search
x

Haine vândute ca fiind originale, facute din materiale de proastă calitate

Haine vândute ca fiind originale conţin materiale de proastă calitate. Asta au descoperit reporterii noştri care au cumpărat de la un târg mai multe produse şi au mers cu ele, la un laborator.

Vezi și

Haine vândute ca fiind originale conţin materiale de proastă calitate. Asta au descoperit reporterii Observator care au cumpărat de la un târg mai multe produse şi au mers cu ele, la un laborator.

Preţul e primul semn că produsul este contrafăcut. Dar vânzătorii insistă. Susţin că sunt vânaţi la orice pas de autorităţi, iar marfa lor este sigură. 

Reporterii Observator au cumpărat câteva produse. Şosete pentru copii, o bustieră două bluze pentru copii. Unele dintre aceste produse nu au nici măcar o etichetă pe care să scrie din ce materiale sunt făcute. Odată ajunşi în laborator, apar surprizele.

La microscop apar şi alte fibre, care nu sunt trecute pe etichetă.

Situaţia nu se schimbă nici la următorul produs testat.

Legea spune clar: etichetele trebuie sa aibă date de identificare ale producatorului, tara de origine dar si i formatii despre materiale folosite. 

Gabriela Dascălu, inginer Laboratoarele Larex: "Din experienţa noastră sunt foarte multe produse neconforme la copii de la şosete, la hăinuţe de corp, chiar şi pentru bebeluşi, la copii mai mărişori. Treningurile, în general au foarte mult sintetic."

Materialele sintetice, dar şi coloranţii pot afecta pielea sensibilă. 

Mihaela Leventer, medic primar dermatolog: "Există ţesături prea aspre şi care prin frecare deteriorează filmul hidrolipidic al pielii şi în felul acesta copilul este expus reacţiilor de contact şi declanşării exemei atopice."

În România, 20% dintre produse sunt neconforme, spun inspectorii ANPC. 

Maei Vaida, director general - Laboratoarele Larex: "În general sunt foarte proaste produsele venite din afara Uniunii Europene. Încercaţi să cumpăraţi marfă românească, dacă nu, măcar marfă produsă în Uniunea Europeană."

Specialiştii recomandă să studiaţi atent etichetele şi să verificaţi cusăturile şi calitatea materialului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Haine vândute ca fiind originale, facute din materiale de proastă calitate