Antena Meniu Search
x

Haos pe șantier, lângă operele lui Brâncuși. În urma muncitorilor au rămas doar gropi şi cârpeli

Ultimii muncitori au fost pe şantierul de pe Calea Eroilor, din Târgu Jiu, în urmă cu două luni. De atunci, strada care uneşte Poarta Sărutului şi Coloana fără Sfârşit s-a blocat. Au rămas în urmă numai gropi şi cârpeli.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 15.10.2020, 11:48

Vezi și
  • Constructorul a primit ultimatum din partea municipalităţii.
  • Are termen două săptămâni să reînceapă lucrul.

Şanţuri care ocupă jumătate din stradă şi podeţe din lemn, improvizate. Asta au lăsat în urma lor muncitorii. O imagine dezolantă atât pentru localnici, cât şi pentru turişti

Lucrarea ce trebuia să înfrumuseţeze centrul oraşului este în aer, spre disperarea tuturor.

Localnic: Mai mare dragul mai ales că e arteră principală cu coloana. E frumos, ce să mai. Om face-o. În 5,6 ani o fi gata. Noi, cu Brâncuşi aici, puteam să fim bogaţi, bogaţi, să nu facem nimic. Numai ce ne-a dat el. A avut dreptate, ştiţi citatul: Când am plecat, v-am lăsat proşti. Când am venit, v-am găsit mai proşti.

Lucrările pentru modernizarea străzii de 500 de metri costă două milioane de euro. Un consorţiu de firme din Italia a câştigat licitaţia. Primăria ameninţă că va rezilia contractul dacă nu vede rapid muncitori pe şantier.

Marcel Romanescu – primar Târgu Jiu: Sunt foarte multe societăţi ţepare, pe româneşte, ca să înţeleagă lumea. Dirigintele de şantier ne-a promis că reîncep lucrările de mâine.

Constructorul a primit ultimatum din partea municipalităţii. Are termen două săptămâni să reînceapă lucrul. În caz contrar, rămâne fără contract.

Calea Eroilor ar trebui să-şi schimbe total înfăţişarea. Mai ales că în primăvara anului viitor la Gorj va veni o comisie UNESCO ce va evalua starea operelor urbane ale lui Brâncuşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Haos pe șantier, lângă operele lui Brâncuși. În urma muncitorilor au rămas doar gropi şi cârpeli