Antena Meniu Search
x

Nereguli la Hotelul Flora din Mamaia, unde se prepară mâncare pentru persoanele din carantină

Autorităţile au descoperit mai multe nereguli la Hotelul Flora din staţiunea Mamaia, unde era pregătită mâncare pentru persoanele aflate în carantină.

Autorităţile au descoperit mai multe nereguli la Hotelul Flora din staţiunea Mamaia, unde era pregătită mâncare pentru persoanele aflate în carantină.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa s-a autosesizat ca urmare a unor informaţii apărute în mass-media şi a găsit la faţa locului materii prime expirate, ţinute în condiţii lipsite de igienă, pe jos.

De asemenea, preparatele culinare nu aveau temperatura corespunzătoare pentru livrare, iar destinaţia agregatelor frigorifice nu era respectată.

Într-un congelator destinat legumelor, autorităţile au găsit chiar şi un miel, despre care angajaţii au spus că nu este destinat oamenilor. "Este al şefului, a venit ieri", a spus una dintre angajate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iată ce abateri au fost constatate în cadrul acțiunii de control:

  • materii prime (mozzarella, bacon afumat, șuncă țărănească, cotlet de porc, file butterfish, carne de porc tocată, mici, mușchi vită) cu data limită de consum depășită;
  • materii prime (cotlet de porc, pește și file de pește, carne de porc tocată, carne de pui, burgeri, perișoare fierte, cremvurști fierți, resturi de ceafă preparată) cărora le-a fost schimbată starea termică, din produs refrigerat și din produs fiert în produs congelat;
  • produse alimentare ṣi preparate culinare (cartofi prăjiți, pulpă de pui gătită, cașcaval pane, carne de pui feliată și condimentată, ciuperci feliate, carne de porc feliată, supă, preparate din carne feliate și ambalate în punguță transparentă, orez prefiert) fără informaţii privind încadrarea în termenul de valabilitate/data limită de consum, de asemenea nu exista o evidenţă privind trasabilitatea produselor;
  • zona de asamblare/finalizare a pachetelor alimentare era improvizată, fără condiții care să permită păstrarea mesei calde la o temperatură de minimum 60 grade Celsius, preparatele alimentare fiind ținute în vase de inox, pe un cărucior mobil;
  • depozitarea necorespunzătoare direct pe pavimentul neigenizat a navetelor cu pâine proaspătă, neambalată precum ṣi a navetelor cu fructe;
  • în blocul alimentar s-a identificat mobilier care prezenta urme de rugină și de mucegai; de asemenea, se foloseau vase şi ustensile neprofesionale (din lemn ṣi plastic nealimentar), unele dintre acestea fiind deteriorate;
  • preparatele culinare pregătite pentru livrare, nu aveau temperatura corespunzătoare, fiind abia călduţe;
  • nu există zone de procesare delimitate, prevăzute cu chiuvetă, banc de lucru din inox și spații frigorifice de depozitare, pentru pește, pentru legume ṣi pentru carne;
  • nu era respectată destinaţia agregatelor frigorifice, astfel încât, în congelatorul de legume era depozitată carne, în frigiderul de lactate erau depozitate preparate din carne, iar în alt agregat frigorific s-a constatat că se depozitau împreună ouă, legume și carne;
  • lipsa verificării metrologice la unul din cele 2 cântare existente în unitate; în urma cântăririi aleatorii a porțiilor de mâncare s-a constat ṣi nerespectarea gramajului declarat;
  • preparatele culinare nu sunt transportate în condiţii corespunzătoare, care să asigure păstrarea unei temperaturi conforme fiecărui tip de preparat alimentar, până la servirea către consumatorul final, aceste preparate fiind transportate în navete din plastic.

Material realizat cu informaţii furnizate de Andreea Filip.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Nereguli la Hotelul Flora din Mamaia, unde se prepară mâncare pentru persoanele din carantină