Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Hotelierii caută soluţii iarna pentru sezonul estival. Este criză de personal pe litoral

Suntem în plină iarnă, dar hotelierii şi managerii de restaurante de la malul mării îşi fac griji pentru la vară. Sezonul estival următor le va da mari bătăi de cap, deoarece nu mai are cine să muncească pe litoral.

de Redactia Observator

la 15.12.2018 , 12:50

Suntem în plină iarnă, dar hotelierii şi managerii de restaurante de la malul mării îşi fac griji pentru la vară. Sezonul estival următor le va da mari bătăi de cap, deoarece nu mai are cine să muncească pe litoral. Pur şi simplu nu mai sunt oameni. Criza de personal a pus deja lacătul pe unul dintre cele mai cunoscute localuri de acolo. Patronii spun că au luat această decizie radicală şi din cauza birocraţiei şi a taxelor care îi sufocă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Le face pe toate pentru că are puţini angajaţi. Stă de dimineaţă până seara în restaurantul pe care îl deţine în Constanţa, dar este hotărâtă să-l închidă în februarie. Asta după ce acum doi ani a închis şi terasa din Mamaia. Din 2011, de când a venit din Satu Mare pe litoral, n-a făcut decât să muncească.

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

A făcut-o cu drag, dar acum a obosit. Şi, cum cum nu are pe cine să se bazeze să-i ducă afacerea mai departe, trebuie să tragă obloanele. Criza de personal îi afectează şi pe managerii hotelurilor, care încearcă să găsească soluţii ca să-şi păstreze personalul.

Se plâng însă că taxele pe care sunt nevoiţi să le plătească pentru angajaţi pe timpul iernii sunt prea mari.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Afaceriştii s-au gândit chiar să aducă forţă de muncă dinafară.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Merită, însă. Asiaticii sau africanii sunt serioşi şi muncitori. O spun managerii unui complex hotelier pentru care anul trecut au muncit 12 tineri din Etiopia. Şi vor să-i păstreze şi la anul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Numai că tinerii români preferă navele de croazieră sau hotelurile din străinătate. Nici măcar cei fără slujbă nu par să-şi dorească să lucreze.

AJOFM Constanta a organizat anul acesta 4 cursuri de formare profesionala pentru barman, ospatar, camerista sau receptioner, din aproape 120 de locuri disponibile, s-au ocupat doar 70 de locuri.

Cei cu afaceri în turism încearcă să-şi şcolească personalul. Au înfiinţat două clase, cu 30 de locuri, pentru cameriste şi bucătari. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Hotelierii caută soluţii iarna pentru sezonul estival. Este criză de personal pe litoral