Antena Meniu Search
x

Ian Holm a murit. Actorul era renumit pentru rolul său din trilogia Stăpânul Inelelor

Ian Holm, actorul care l-a interpretat pe Bilbo Baggins în trilogia Stăpânul Inelelor, a murit la vârsta de 88 de ani.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.06.2020, 16:01

A murit actorul Ian Holm.
A murit actorul Ian Holm. - Profimedia Images

Ian Holm, versatilul actor care a jucat o varietate de roluri, de la androizi până la hobbitul in Stăpânul Inelelor, a murit în Londra, la 88 de ani, anunță The Guardian, care îl citează pe agentul actorului.

„Cu mare tristețe, anunțăm că actorul Sir Ian Holm a murit în această dimineață la vârsta de 88 de ani. A murit liniștit în spital, vegheat de familia lui”, se arată în comunicatul transmis presei.

”Sunt închis în casa mea de hobbit”

Ian Holm a câștigat un premiu Bafta și a fost nominalizat la un Oscar pentru rolul său de antrenor de atletism, Sam Mussabini, în filmul din 1981 Carele de foc.

La începutul acestei luni, Ian Holm și-a exprimat tristețea că nu a putut participa la o reuniune virtuală pentru filme, spunând: „Îmi pare rău să nu vă văd în persoană, mi-e dor de toate și sper că aventurile mele v-au dus în multe locuri. Sunt închis în casa mea de hobbit”.

Actorul Ian Holm s-a născut în 1931 în Essex, unde tatăl său era superintendent al spitalului de psihiatrie West Ham Corporation. Actorul a descris mai târziu copilăria sa drept „o existență destul de idilică”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ian Holm a murit. Actorul era renumit pentru rolul său din trilogia Stăpânul Inelelor