Antena Meniu Search
x

Video Iaşiul intră în scenariul verde. Ce restricţii vor mai fi ridicate

Veşti bune pentru ieşeni. De sâmbătă oraşul intră în scenariul verde. Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență vine după ce rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori. Dacă trendul descrescător al incidenței se va menține, restaurantele şi cafenelele vor putea funcţiona la interior la capacitate mai mare, de 50%.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 30.04.2021, 14:31

Vezi și
  • Iaşiul intră în scenariul verde

Pentru că în ultimele două săptămâni rata municipiului Iaşi a scăzut considerabil, începând cu data de 1 mai, Iaşiul intră în scenariul verde. Vineri a fost o rată de infectare de 1.37 la mia de locuitori, după ce toată săptămâna nu a trecut de 1.45 la mia de locuitori. 

Aşadar, vor putea funcţiona cafenelele şi restaurantele la o capacitate de 50% şi tot la jumătate din capacitate vor funcţiona şi sălile de spectacole, dar şi cele de cinema. Dacă până acum doar în proporţie de 30% puteau fi ocupate locurile în acestea, de mâine va fi o capacitate mai mare, lucru care îi bucură pe ieşeni, mai ales că este o veste bună în preajma sărbătorilor pascale. 

Este a doua oară când Iaşiul intră în scenariul verde, dar autorităţile îi sfătuiesc pe toţi să respecte în continuare regulile pentru a nu reveni la un scenariu cu mai multe restricţii. Să poarte masca de protecţie şi să păstreze distanţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Iaşiul intră în scenariul verde. Ce restricţii vor mai fi ridicate