Antena Meniu Search
x

Idei de patru milioane de euro. Bucureştenii au propus 151 de proiecte pentru dezvoltarea orașului

O aplicaţie inteligentă pentru găsirea unui loc de parcare şi montarea unor panouri solare pe acoperişurile clădirilor.

Vezi și

O aplicaţie inteligentă pentru găsirea unui loc de parcare şi montarea unor panouri solare pe acoperişurile clădirilor. Sunt doar două dintre cele 151 de proiecte propuse de bucureşteni pentru oraşul lor. Numai 20 de dorinţe vor fi şi îndeplinite. Abia după ce vor trece de votul final al bucureştenilor, dar şi de cel al consilierilor. 

Bucureştenii şi-au pus la bătaie imaginaţia şi au propus 151 de idei, care ar putea transforma Capitala într-un oraş inteligent. Răzvan Rada, de pildă, îşi doreşte o aplicaţie pentru telefonul mobil, cu ajutorul căreia să găsim mai repede un loc de parcare.

Capitolul referitor la spaţiile verzi are printre cele mai hazlii propuneri. De exemplu, un bucureştean vrea ca fiecare bancă din parc să aibă deasupra câte un copac. Nici sănătatea nu a fost uitată. Unii propun eliminarea infecţiilor nosocomiale din spitale cu ajutorul roboţilor. 

Toate proiectele vor trece prin filtrul specialiştilor de la Primăria Bucureşti, apoi, cele alese vor fi votate de bucureşteni. Numai 20 vor deveni realitate. 

Adică, patru milioane de euro. Abia de la anul, proiectele câştigătoare vor fi incluse în bugetul primăriei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Idei de patru milioane de euro. Bucureştenii au propus 151 de proiecte pentru dezvoltarea orașului