Antena Meniu Search
x

Video Iesle de 15.000 de euro, mărul discordiei la primăria din Variaș. Edilul a vrut spectacol biblic live, dar şi un miel sculptat

Crăciunul a trecut, însă spiritul sărbătorilor a învrăjbit o comunitate din Timiş. Primăria Variaș a cheltuit aproape 15 mii de euro pentru o iesle de lemn, cu toate personajele biblice, şi un spectacol live. Artistul trebuia să sculpteze cu drujba un miel de lemn în faţa localnicilor. Doar că nimeni n-a văzut show-ul, banii au fost daţi şi primarul încearcă să convingă oamenii că investiţia a meritat. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 22.01.2023, 20:22

Vezi și

Ieslea din lemn, cu pruncul Isus, Maica Domnului, Iosif și un măgăruş, stă depozitată cuminte până la Crăciunul viitor. În jurul sculpturilor realizate de un artist din Gorj, se nasc şi acum controverse. 

Nicolae Birău, primar Variaș: Sunt lucrări făcute manual, sculpturi din lemn masiv. Sunt piese care au 200 şi de kilograme.

Ce nevoie avea comuna de o aşa investiţie, este încă un mister. Cu aceiaşi bani, se putea cumpăra o maşină bună sau chiar jumătate de casă.

"Era vorba cam de 15.000 de euro. Mi se pare o sumă cam mare.'' 

Pe acelaşi subiect

"Wow! Scumpă, scumpă! Se putea face, mai frumos, mai aranjat. Aşa a fost din lemn, a fost...''

Pe lângă sculpturile din scena biblică, în contract mai sunt menţionaţi şi 14 brazi, care au împodobit localitatea, dar şi un show live original. Artistul trebuia să sculpteze cu drujba un miel de lemn de Ziua Naţională. Doar că nimeni n-a văzut şi n-a auzit de aşa trăznaie.

Reporter: Aţi avut oameni în jurul dumneavoastră?

​George Bostănică, sculptor: Deloc. A fost cazul cu cântăreaţa aia anul ăsta, de Revelion, când cânta singură pe scenă într-o piaţă goală. Aşa m-am simţit eu. 

Primarul din Variaş vede lucrurile diferit 

Doar că artiştii neînţeleşi nu sunt problema oamenilor din Variaş. Banii cheltuiţi, da. Primarul relatează evenimentul dintr-o altă realitate.

Nicolae Birău, primar Variaș: Au fost, sigur că au fost oameni, au fost oameni care au trecut, au stat, a durat câteva ore toată lucrarea dânsului. 

"Dacă domnul primar a hotărât şi este nevoie foarte bine. Dacă primăria a avut bani, noi nu avem nimic împotrivă."

Primarul susţine că investiţia se va amortiza în anii următori, pentru că ieslea va fi folosită la fiecare Crăciun.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Iesle de 15.000 de euro, mărul discordiei la primăria din Variaș. Edilul a vrut spectacol biblic live, dar şi un miel sculptat