Antena Meniu Search
x

”Imagini greu de suportat”. Sute de oameni la înmormântarea preotului care a murit infectat cu coronavirus

Constantin Muha, directorul Semniarului Teologic Ortodox Dorohoi, a fost înmormântat, sâmbătă.

de Redactia Observator

la 17.10.2020, 15:31

Sute de oameni au participat la înmormântarea preotului Constantin Muha
Înmormântarea preotului Constantin Muha - Facebook / Dorohoi Dorohoi
  • Preotul avea 52 de ani
  • Constantin Muha fusese transportat miercuri la un spital din Iași

Părintele, în vârstă de 52 de ani, s-a infectat cu coronavirus, iar starea sa s-a deteriorat rapid, fiind adus, miercuri, cu un elicopter SMURD la un spital din Iași. În ciuda eforturilor medicilor, Constantin Muha a încetat din viață joi.

Sâmbătă a avut loc slujba de înmormântare, iar sute de oameni au venit să-și ia rămas bun de la Constantin Muha.

Imagini greu de suportat, emoționant”, au fost cuvintele postate de un martor pe Facebook, alături de mai multe poze.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mesajul postat pe pagina de Facebook a Seminarului Teologic Ortodox Dorohiu, după moartea preotului

Părintele iconom stavrofor Constantin Muha, fost Director al Seminarului dorohoian(1995-2020) și Inspector pe disciplina religie ortodoxă în cadrul IȘJ Botoșani, s-a mutat la Domnul astăzi, joi 15 octombrie 2020, fiind internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, ca urmare a complicațiilor produse de infectarea cu virusul SARS-Cov-2.

Părintele Constantin absolvise Facultarea de Teologie Ortodoxă din Iași, promoţia 1994, şi cursurile de Studii Aprofundate la catedra de Teologie Sistematică a Facultăţii de Teologie din București, în anul 1995. Din anul 1995 și până în prezent, părintele a deținut funcția de Director al Seminarului Teologic "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi, și a predat disciplinele Muzică psaltică Muzică liniară, Tipic și Liturgică. A fost o perioadă membru în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Iașilor. Preot paroh la Biserica "Sf. Vineri" din localitate, părintele a slujit lui Dumnezeu „cu timp și fără timp", mistuit de râvna de a le face pe toate „ca pentru Domnul". Părinte și soț iubitor, Dumnezeu l-a binecuvântat, împreună cu doamna preoteasă Mariana, cu trei fiice, Ecaterina, Alexandra și Ștefania. Înzestrat de Dumnezeu cu har pedagogic și vocație de bun chivernisitor, părintele profesor a „ctitorit" nu doar Instituția Seminarului, sub administrarea sa aceasta fiind înzestrată cu toate cele necesare, construcție nouă, cantină și alte facilități, ci, de asemenea, a „ctitorit", prin puterea exemplului, prin cuvânt și prin rugăciune, sufletele nenumăratilor elevi, cadre didactice, ostenitori și binefăcători ai Seminarului, enoriași ai parohiei, colaboratori și apropiați din țară și din străinătate. Începând cu 1 septembrie 2020, părintele a ocupat, pentru scurtă vreme, funcția de Inspector școlar pe disciplina Religie ortodoxă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

La plecarea fulgerătoare dintre noi spre locuri lipsite de „durere, întristare și suspin", Colectivul profesoral, absolvenții, ostenitorii și binefăcătorii Seminarului Teologic din Dorohoi, deplâng plecarea Părintelui Constantin, îndemnând totodată, pe toți cei care l-au cunoscut, să așeze un gând de rugăciune înaintea lui Dumnezeu pentru cel adeseori numit „părintele Constantin cel bun".

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească cu sfinții, întru Împărăția Sa!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » ”Imagini greu de suportat”. Sute de oameni la înmormântarea preotului care a murit infectat cu coronavirus