Antena Meniu Search
x

În cazul în care plănuiţi să vă reînnoiţi electrocasnicele în 2017, pregătiţi-vă să plătiţi mai mult!

De această dată, scumpirile nu sunt cauzate de politicienii noştri, ci de mişcările pe plan extern. Creşterea dolarului scumpeşte alimentele de import, gadgeturile, dar şi carburanţii.

Vezi și

De această dată, scumpirile nu sunt cauzate de politicienii noştri, ci de mişcările pe plan extern. Creşterea dolarului scumpeşte alimentele de import, gadgeturile, dar şi carburanţii.

Moneda americană a ajuns deja la un maxim istoric în raport cu leul, iar analiştii spun că trendul va continua şi în 2017. Ceea ce înseamnă că românii vor cumpăra mai puţină mâncare cu aceiaşi bani.

Şi cei care vor să îşi înnoiască electrocasnicele, telefonul mobil sau gadgeturile vor plăti mai mult anul viitor. 

Foarte multe dintre bunurile comercializate in romania se produc in zona asiei iar preturile de cumparare sunt negociate in dolari. În momentul in care cursul de schimb al dolarului creste, implicit vor creste si preturile in lei.

Pe acelaşi subiect

O scumpire de 20 la sută a unui smartphone de ultimă generaţie ar creşte preţul cu câteva sute de lei, în magazin.

Pentru şoferi, veştile sunt din ce în ce mai rele. Preţurile carburanţilor au crescut, deja, în ultimele săptămâni.

Creşterea dolarului şi scumpirea petrolului vor determina şoferii să treacă din ce în ce mai rar pe la pompă.

Toate aprovizionarile de petrol sunt facute in dolari. in momentul in care cursul dolarului va creste va creste si costul de achizitie al petrolului si implicit valoarea materiei prime, rezultatul fiind o crestere a pretului benzinei.

Vestea bună pentru şoferi ar putea veni tot de pe plan intern: eliminarea supraaccizei la carburant ar micşora preţul la pompă cu 40 de bani pe litru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » În cazul în care plănuiţi să vă reînnoiţi electrocasnicele în 2017, pregătiţi-vă să plătiţi mai mult!