Antena Meniu Search
x

În Norvegia, 16 copii români sunt despărțiți de părinţii

Norvegia a despărţit cel puţin 16 copii români de părinţii lor! Şapte familii duc lupte crâncene ca să-şi ia pruncii înapoi acasă

Vezi și

Norvegia a despărţit cel puţin 16 copii români de părinţii lor! Şapte familii duc lupte crâncene ca să-şi ia pruncii înapoi acasă. Soţii Bodnariu au speranţe mari. Pentru ei, se poartă negocieri pe două teritorii. 

Ambasadorul român de la Oslo s-a întâlnit astăzi cu Ministrul Incluziunii Sociale din Norvegia.

O familie împotriva un sistem. E o luptă dureroasă pentru soţii Bodnariu, care şi-au pierdut toţi cei cinci copii. La Oslo, dar şi la Bucureşti, se duc discuţii la nivel înalt, pentru întoarcerea lor acasă. Marius şi Ruth spun că sunt victimele unui abuz. Copiii cei mari le-au fost luaţi primii, fără o anchetă socială. Apoi, pruncul a fost smuls de la pieptul mamei. Doar mama lor îi mai poate vedea. Rar, şi doar în prezenţa autorităţilor. Totul, pentru că una dintre fetiţe s-ar fi plâns că tatăl a lovit-o.

Marius şi Ruth nu sunt singurii părinţi care trăiesc aceeaşi dramă. De patru ani, Claudia şi Marius Rădulescu plâng după cei cinci prunci, luaţi de autorităţile de la Oslo. Familia lor a fost destrămată brutal, după ce tatăl a fost acuzat, pe nedrept - spune el, de mai multe infracţiuni. Cei doi părinţi n-au reuşit până acum să-şi recupereze copiii. Deşi, în 2012, toţi cinci erau români şi în sânge, şi în acte.

Pentru ei, pentru soţii Bodnariu şi pentru toţi părinţii ca ei, românii au ieşit astăzi din nou în stradă, în faţa Ambasadei Norvegiei de la Bucureşti. Iar pe Internet, aproape 100.000 de oameni au semnat petiţia iniţiată de Mihai Gâdea şi Adrian Ursu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » În Norvegia, 16 copii români sunt despărțiți de părinţii