Antena Meniu Search
x

Observator Special: In Romania, braconier este orice pescar care nu-si permite sa pescuiasca legal

Cand auzim de cuvantul "braconier", ne gandim la niste baieti cu sprancene stufoase si incruntate, tatuati cu ancore si sirene, care vaneaza cerbii cu arme semiautomate si pescuiesc direct cu grenada.

Vezi și

In Romania, insa, braconier este orice pescar care nu-si permite sa pescuiasca legal. Si, totusi, trebuie sa puna ceva pe masa copiilor. In fond, cine ar putea sa-l opreasca? Pana si autoritatile recunosc: n-avem cu cine.

Un braconier adevarat pescuieste pentru a se imbogati. Chiar si cu riscul unor gloante care sa ii gaureasca vasul. Insa braconierii autohtoni, intr-o proportie covarsitoare, sunt pescarii care isi asigura traiul lor si al familiei.

O solutie ieftina, dar neserioasa, ar fi sa construiasca niste sperietori de braconieri. O alta solutie, mult mai scumpa, deloc practica, dar amuzanta ar fi sa angajeze niste delfini militari americani, care sa arunce in aer plasele si vasele braconierilor. Insa acestia vor continua sa pescuiasca si la sulita daca este nevoie.

Prima solutie propuse de autoritati pentru diminuarea braconajului din Delta si din Marea Neagra este infiintarea unei burse a pestelui. De asemenea, acordarea unor facilitati pescarilor saraci i-ar putea convinge sa nu mai braconeze de foame.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: In Romania, braconier este orice pescar care nu-si permite sa pescuiasca legal