Antena Meniu Search
x

În România se înregistrează cele mai multe morţi provocate de rujeolă. 31 din cele 35 de cazuri de deces din Europa provin din ţara noastră

Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia că în Europa, în ultimul an, s-au înregistrat 35 de decese provocate de rujeolă. 31 dintre acestea au fost în România.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia că în Europa, în ultimul an, s-au înregistrat 35 de decese provocate de rujeolă. 31 dintre acestea au fost în România.

Cel mai recent deces din cauza rujeolei s-a înregistrat în Italia, iar victima a fost un băiat de şase ani. Din iunie 2016, în această ţară s-au înregistrat 3300 de îmbolnăviri şi două morţi. 

În România 31 de copii au murit din cauza rujeolei, iar în Germania şi Portugalia alte două persoane şi-au pierdut viaţa.

Autorităţile sunt îngrijorate întrucât, deşi există un vaccin care să prevină apariţia bolii, pojarul rămâne cea mai des întâlnită cauză de deces în rândul copiilor din lumea întreagă.

OMS atrage atenţia că afecţiunea este atât de răspândită din cauza celor care refuză vaccinarea, nu au acces la acest vaccin sau nu pot fi imunizaţi pentru că au şi alte probleme de sănătate.

Organizaţia recomandă ca orice copil eligibil să primească două doze de vaccin împotriva rujeolei. De asemenea, ea atrage atenţia că este foarte important ca şi adulţii care nu au fost imunizaţi să se vaccineze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » În România se înregistrează cele mai multe morţi provocate de rujeolă. 31 din cele 35 de cazuri de deces din Europa provin din ţara noastră