Antena Meniu Search
x

Curs valutar

În satele din apropierea Bucureştiului, bursa cărnii de porc e oficial deschisă

Cu 3 săptămâni înainte de Crăciun, orăşenii au început să alerge după carne de porc. O parte iau cârnaţii gata făcuţi din magazine. Alţii, direct de la crescători.

de Redactia Observator

la 02.12.2016 , 20:24

Cu 3 săptămâni înainte de Crăciun, orăşenii au început să alerge după carne de porc. O parte iau cârnaţii gata făcuţi din magazine. Alţii, direct de la crescători.

Încă de la intrarea în localitatea Călugăreni, zeci de pancarte te anunţă că dincolo de gardul curţilor găseşti porci de vânzare. Nea Ion este unul dintre sătenii responsabili de masa bogată de Crăciun a bucureştenilor.

Porcul "în viu" se vinde la Călugăreni cu 8 lei kilogramul. Pentru cel tranşat, clientul plăteşte 12 lei pe kilogram. Porci sunt destui, chiar şi pentru la anul. Autorităţile îi obligă atât pe crescători cât şi pe clienţi să testeze carnea la medicul veterinar înainte de a o consuma, pentru a fi siguri că porcul nu este infestat cu trichineloză.

Vezi și

Un test costă câteva zeci de lei, iar răspunsul este primit pe loc.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » În satele din apropierea Bucureştiului, bursa cărnii de porc e oficial deschisă