În satele din apropierea Bucureştiului, bursa cărnii de porc e oficial deschisă
Cu 3 săptămâni înainte de Crăciun, orăşenii au început să alerge după carne de porc. O parte iau cârnaţii gata făcuţi din magazine. Alţii, direct de la crescători.
Cu 3 săptămâni înainte de Crăciun, orăşenii au început să alerge după carne de porc. O parte iau cârnaţii gata făcuţi din magazine. Alţii, direct de la crescători.
Încă de la intrarea în localitatea Călugăreni, zeci de pancarte te anunţă că dincolo de gardul curţilor găseşti porci de vânzare. Nea Ion este unul dintre sătenii responsabili de masa bogată de Crăciun a bucureştenilor.
Porcul "în viu" se vinde la Călugăreni cu 8 lei kilogramul. Pentru cel tranşat, clientul plăteşte 12 lei pe kilogram. Porci sunt destui, chiar şi pentru la anul. Autorităţile îi obligă atât pe crescători cât şi pe clienţi să testeze carnea la medicul veterinar înainte de a o consuma, pentru a fi siguri că porcul nu este infestat cu trichineloză.
Un test costă câteva zeci de lei, iar răspunsul este primit pe loc.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰