Antena Meniu Search
x

În unele zone ale Capitalei, trotuarele s-au transformat în patinoare

România va fi lovită de un nou val de ger. Chiar şi - 22 de grade vor fi înregistrate, în anumite zone ale ţării. Diferenţele de temperatură le-au dat deja bătăi de cap oamenilor.

Vezi și

România va fi lovită de un nou val de ger. Chiar şi - 22 de grade vor fi înregistrate, în anumite zone ale ţării. Diferenţele de temperatură le-au dat deja bătăi de cap oamenilor.

Tânăra din imagini nu este singura care a fost la un pas de o vizită la medicul ortoped. Schimbările bruşte de temperatură, de la aproape plus zece grade la minus zece grade celsius, nu doar că ne afectează sănătatea, ci au dus, inevitabil, la transformarea trotuarelor în derdeluş. O simplă plimbare e un adevărat test de echilibru.

Când circulă pe trotuare, pietonii trebuie să fie foarte atenţi, pentru că în multe zone din capitală acestea s-au transformat într-un adevărat patinoar. Doar, aici, lângă metroul Avoiatorilor, în câteva minute, aproape 10 persoane au căzut.

Dacă nu era gheaţă... era zăpadă. 

Pe acelaşi subiect

Ca să fie sigură ca ajunge la timp la serviciu, Diana spune că a plecat cu aproape o oră mai devreme decât pleca în mod obişnuit.

Şi nu doar pentru pietoni a fost un test de răbdare, ci şi pentru şoferi. De la primele ore ale zilei, străzile au fost blocate. 

Nici pentru zilele următoare, meteorologii nu au veşti prea bune. Ne aşteaptă un nou val de temperaturi scăzute. În următoarele nopţi se va instala o vreme geroasă, cel puţin pt regiunile extracarpatice, pt E, S României, dar la nivel local şi pentru zonele din Transilvania + În acest context mizăm pe temperaturi de -17 , -10 grade, deci sub limita gerului.

Iar în nordul Moldovei, estul Transivaniei sau în zonele depresionare temperaturile vor coborî chiar şi până la minus 22 de grade. Cu zece grade mai scăzute faţă de limita normală. După ce sute de localnici din judeţul Neamţ au privit neputincioşi cum gheţarii uriaşi de pe albia râului Bistriţa prind viteză şi ameninţă localităţi întregi, acum, se gândesc cu groază că totul în jurul lor ar putea să îngheţe. În Mureş, o echipa de pirotehnişti ISU Mureş au detonat un pod de gheaţă între Stânceni şi Ciobotani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » În unele zone ale Capitalei, trotuarele s-au transformat în patinoare