Antena Meniu Search
x

Inaugurarea metroului din Drumul Taberei ar putea fi amânată din cauza lipsei avizului ISU

"În 3 ani aici va fi staţia ta de metrou!" Promisiunea de acum 9 ani nu este onorată nici acum. Şi nu va fi nici peste trei zile, cum primeam asigurări la începutul săptămânii. Aşa că încă un an şcolar începe fără metrou pentru cei 300.000 de bucureşteni din Drumul Taberei. O echipă Observator a încercat astăzi să afle care este situaţia reală. Concluzia nu e deloc optimistă. 

de Redactia Observator

la 11.09.2020, 23:06

Vezi și
  • Lucrările pentru metroul din Drumul Taberei au costat peste 3,4 miliarde de lei.

Gabi: Din clasa a 6-a mă gândeam că poate o să merg, poate nu. Apoi în a 7-a. De la an, la an. Şi am ajuns la liceu, da. 

Şi metroul tot nu a ajuns în Drumul Taberei. 

Mihaela: Eram gravidă când s-au început lucrările.

Între timp, copilul a împlinit 7 ani şi are şi doi frăţiori, mai mici. 

Ludovic Orban, premierul României: Metroul Drumul Taberei se va deschide după semnarea raportului final de recepţie. 

Declaraţia l-a amuzat până şi pe ministrul Transporturilor, Lucian Bode. 

Ministrul plănuia să taie panglica în acest weekend, dar nu există avizul ISU. Inspectorii spun că nu sunt respectate în totalitate normele de prevenire a incendiilor: "În fiecare zi vin cei de la ISU. Ei deocamdată au spus că nu îşi iau răspunderea". 

Ludovic Orban, premierul României: Rezolvarea acestor obiecţii se va face într-un timp relativ scurt, de ordinul zilelor. 

Cei de la Metrorex spun că lucrările s-au terminat şi că tot ce mai rămâne de făcut este să obțină toate avizele de la ISU. În realitate, însă, după cum se poate vedea şi în imagini, încă se lucrează la unele detalii. 

Ion Rădoi, liderul sindicatului de la metrou: Oricum, clar, luni copiii nu se vor duce la şcoală cu metroul. Eu cred că nu. În cel mai bun caz, luni s-ar putea să se inaugureze. 

Adică ar putea fi făcută o ceremonie, dar nu şi deschiderea propriu-zisă. Încă un termen nerespectat. Al 20-lea de când a fost făcută licitaţia, în 2008. 

Când au început lucrările, termenul de finalizare stabilit era 2014. De atunci am avut 17 miniştri la Transporturi. Nici actualul nu s-a ţinut de cuvântul dat la începutul mandatului. 

Lucian Bode, ministrul Transporturilor (noiembrie 2019): Acest termen se va finaliza în iunie 2020. Nu văd niciun motiv pentru care nu ne-am încadra în aceste termene realiste. 

Tronsonul Eroilor-Râul Doamnei al Magistralei 5 are o lungime de aproape șapte kilometri, 10 staţii şi un depou. Lucrările au costat peste 3,4 miliarde de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Inaugurarea metroului din Drumul Taberei ar putea fi amânată din cauza lipsei avizului ISU