Antena Meniu Search
x

Încă un bebeluş s-a stins la spitalul Marie Curie, omorât de bacteria misterioasă din Argeş

Încă un copil din Argeş a pierdut lupta cu boala provocată de bacteria necunoscută. Este al treilea în două săptămâni care moare la spitalul Marie Curie. O fetiţă de un an şi patru luni, singura care mai era ventilată mecanic, la terapie intensivă. După o săptămână de anchete în Argeş şi la Bucureşti, autorităţile încă ridică din umeri.

Vezi și

 Încă un copil din Argeş a pierdut lupta cu boala provocată de bacteria necunoscută. Este al treilea în două săptămâni care moare la spitalul Marie Curie. O fetiţă de un an şi patru luni, singura care mai era ventilată mecanic, la terapie intensivă.

După o săptămână de anchete în Argeş şi la Bucureşti, autorităţile încă ridică din umeri. Nu ştiu să le spună părinţilor ce le-a îmbolnăvit copiii. Şi recunosc că ar putea să nu afle niciodată. O veste cumplită pentru părinţii care mai au copii în spital.

După o noapte şi o zi la terapie intensivă, fetiţa Ioanei a murit. Copila de un an şi patru luni era ventilată mecanic. Ioana nu are răspunsuri. Iar moartea fetei ei i-a cutremurat pe părinţii celor şapte copii, încă internaţi la Marie Curie.

Toţi copiii care au ajuns la Bucureşti cu sindromul hemolitic-uremic au fost trataţi în spitalele din Argeş cu antibiotice. O decizie medicală care le-a făcut mai mult rău decât bine.

Fetiţa acestei femei este încă în spital. Pentru doi copii din aceeaşi secţie, o fetiţă de şapte luni şi un băieţel de trei ani, medicii au decis că pot pleca acasă.

Dacă nu se cunoaşte sursa, nu se poate opri transmiterea bolii. Din cei şapte copii internaţi, trei sunt în continuare la terapie intensivă.

Există încă riscuri. Toxina care i-a îmbolnăvit ajunge în sânge şi atacă, în primul rând, organele cel mai puternic vascularizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Încă un bebeluş s-a stins la spitalul Marie Curie, omorât de bacteria misterioasă din Argeş