Antena Meniu Search
x

Incendiile de pădure din Siberia, cel mai mare dezastru natural din istoria Rusiei

Autorităţile ruseşti şi cele ale Uniunii Europene sunt în alertă maximă, după ce s-a stabilit că incendiile de pădure din Siberia riscă să devină cel mai mare dezastru natural din istoria Rusiei.

Incendiile din Rusia ar putea duce la pierderea a zeci de mii de vieţi omeneşti
Incendiile de vegetaţie din Siberia au căpătat proporţii apocaliptice - Pravda Report

Autorităţile ruseşti şi cele ale Uniunii Europene sunt în alertă maximă, după ce s-a stabilit că incendiile de pădure din Siberia riscă să devină cel mai mare dezastru natural din istoria Rusiei.

Milioane de hectare de pădure au fost distruse, însă cifrele diferă de la o instituţie la alta. 

Incendiile de vegetaţie din Siberia ar putea duce indirect la moartea a zeci de mii de oameni

Conform Pravda Report, specialiştii Greenpeace Russia vorbesc despre 4,5 milioane de hectare de pădure distruse, în timp ce cei de la Agenţia pentru Protecţia Pădurilor vorbesc de 2,5 milioane de hectare de pădure distruse.

Indiferent de cifre, vorbim deja despre distrugeri apocaliptice, mai ales că majoritatea incendiilor s-au produs în aşa-numitele "zone controlate", unde în mod normal nu se intervine pentru că flăcările nu pun în pericol aşezări omeneşti şi elemente de infrastructură.

Autorităţile ruseşti ţin sub control incendiul pe numai 6% din suprafaţa afectată, însă oamenii adună semnături pentru a obliga instituirea stării de urgenţă.

Este de aşteptat ca incendiile de vegetaţie din Siberia să producă mai mult fum decât norul de fum produs în 2010 şi care a afectat Moscova pentru două săptămâni, ducând, indirect, la moartea a circa 50.000 de persoane.

Deocamdată, pentru intervenţia la faţa locului au fost mobilizate 40 de aeronave care să ajute la diminuarea flăcărilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Incendiile de pădure din Siberia, cel mai mare dezastru natural din istoria Rusiei