Antena Meniu Search
x

Un incendiu violent a provocat pagube însemnate la o firmă din apropiere de București care distribuia cereale și ulei (Video)

Două depozite de unde plecau cereale şi ulei către magazinele din toată ţara s-au făcut scrum în Bragadiru. Un incendiu violent a topit clădirile în câteva ore. Oamenii au fost avertizaţi prin Ro-Alert să ocolească zona din cauza fumului gros. Prima ipoteză este că dezastrul a pornit de la un incendiu de vegetaţie.

de Redactia Observator

la 31.07.2020, 22:18

Vezi și
  • Zeci de autospeciale de stingere au intervenit la incendiul izbucnit în apropiere de București.
  • Depozitele care au luat foc nu aveau autorizație de incendiu.

În jurul orei 18, flăcările au pus stăpânire mai întâi pe o hală, apoi pe a doua şi în cele din urmă au ajuns şi la siloz. Administratorul şi cei câţiva angajaţi care mai rămăseseră la sfârşitul programului au reuşit să se salveze la timp. 

Ali Ali, cosultant: Au fost oameni aproape în zonă şi au venit înapoi când au auzit. 

Tiberiu Oprea, funcţionar economic: Eu am sunat la 112. Deja în spate se agitau să stingă incendiul, dar n-aveau şanse. Au luat extinctoare, ce-au putut, au fugit în spate, dar până au venit pompierii, deja s-a propagat foarte repede.

Sutele de tone de făină, mălai, orez şi ulei au alimentat focul şi au ridicat în aer un nor negru, vizibil de la kilometri. Oamenii din zonă au fost avertizaţi printr-un mesaj Ro-Alert să evite Şoseaua de Centură. 

Peste 25 de autospeciale de stingere au acționat la fața locului. Pompierii au acționat doar din exterior şi de la înălţime şi asta pentru că exista riscul ca aceste hale să se prăbuşească. 

Pericolul a fost uriaş. Înăuntru erau multe butoaie sub presiune, dar şi materiale inflamabile care puteau provoca oricând o explozie. 

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București-Ilfov: Suprafaţa afectată este de aproximativ 5000 de metri pătraţi. Vorbim de hale, dar şi de siloz în care se găseau cereale. 

A fost cea mai complexă misiune din ultimul an, spun pompierii. Toate forţele din Capitală au intervenit şi pentru, prima dată, cinci judeţe au trimis autospeciale în Bucureşti să ajute în cazul în care izbucneşte un alt incendiu undeva. 

La mai bine de cinci ore de la izbucnirea incendiului, pompierii se luptă să stingă ultimele focare din interiorul halelor. Chiar şi după mai bine de cinci ore ieșea fum, iar echipele de intervenţie verificau fiecare zonă în parte.

Pompierii încearcă să stabilească de la ce a pornit vâlvătaia. 

Depozitele nu aveau autorizaţie de incendiu. Firma are 120 de angajaţi, o cifră de afaceri în jur de 33 milioane de lei, iar anul trecut a intrat în faliment. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un incendiu violent a provocat pagube însemnate la o firmă din apropiere de București care distribuia cereale și ulei (Video)