Antena Meniu Search
x

Începe numărătoarea delfinilor din Marea Neagră

Începe numărătoarea delfinilor din Marea Neagră. Un grup de ecologişti din Constanţa a reuşit să înceapă, cu fonduri europene, un amplu proiect de monitorizare a acestor mamifere aflate în pericol.

de Redactia Observator

la 26.02.2019, 17:14

Vezi și

Începe numărătoarea delfinilor din Marea Neagră. Un grup de ecologişti din Constanţa a reuşit să înceapă, cu fonduri europene, un amplu proiect de monitorizare a acestor mamifere aflate în pericol. Timp de doi ani, specialişti din cinci state europene vor studia impactul pe care îl au asupra delfinilor activităţile desfăşurate în Marea Neagră, atât în larg, cât şi pe coastă. Conform studiilor în tot bazinul Mării Negre mare mai sunt doar 200 de mii de exemplare de delfini.

Numărul exact al delfinilor care trăiesc în Marea Neagră oscilează în jurul cifrei de 200 de mii, dar datele nu sunt exacte. Şi asta deoarece în zona Rusiei şi a Georgiei activităţile de monitorizare a mamiferelor sunt aproape imposibil de realizat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Migraţia delfinilor va fi monitorizată aerian. În acelaşi timp specialiştii vor urmări şi efectele pe care le au asupra mamiferelor diferitele activităţi desfăşurate în bazinul Mării Negre.

O parte importantă a proiectului iniţiat de ecologiştii constanţeni priveşte prevenirea capturării accidentale a delfinilor. Iniţiatorii proiectului au o soluţie şi anume montarea pe plasele de pescuit a unor dispozitive acustice care să îndepărteze mamiferele.

Potrivit cercetătorilor, în 1940 trăiau în Marea Neagră între 1,5 - 2 milioane de delfini, însă în 1965, din cauza industrializării dar şi a pescuitului, abia dacă mai erau 300.000. Numărul a continuat să scadă ajungând la 200 de mii de exemplare în 2014.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Începe numărătoarea delfinilor din Marea Neagră