Antena Meniu Search
x

Infrastructura proastă blochează periferia Capitalei. Populația a crescut exponențial, drumurile au rămas ca acum 15 de ani

Tot mai mulţi români fug de aglomeraţia din centrul Capitalei și își cumpără locuințe sau îşi dezvoltă afaceri în zonele periferice, unde este mult mai ieftin. Însă ceea ce nu ştiu este că infrastructura le va da viaţa peste cap.

Vezi și

Tot mai mulţi români fug de aglomeraţia din centrul Capitalei și își cumpără locuințe sau îşi dezvoltă afaceri în zonele periferice, unde este mult mai ieftin. Însă ceea ce nu ştiu este că infrastructura le va da viaţa peste cap. Reporterii Observator au mers în punctele nevralgice de lângă Bucureşti, unde o populaţie şi de 5 ori mai numeroasă se descurcă cu aceleaşi drumuri ca acum 15 ani.

Populația, în unele zone, s-a triplat. Infrastructura este, însă, aceeași. Iar traficul pe centură este supraaglomerat. Zilnic, zeci de mii de șoferi tranzitează zona. Iar la orele de vârf, 10 kilometri îi faci într-o oră, arată datele Companiei de Drumuri.

România se află tot pe primul loc, în Europa, la numărul de morți în accidente rutiere. Spre exemplu, în 2016, un elev a fost accidentat mortal după ce a coborât din microbuz și a traversat DN4 spre un cartier rezidențial din apropiere. Iar săptămâna trecută, în aceeași zonă, două autoturisme s-au ciocnit violent și șoferul vinovat a decedat pe loc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Infrastructura proastă blochează periferia Capitalei. Populația a crescut exponențial, drumurile au rămas ca acum 15 de ani