Antena Meniu Search
x

Video "Ingredientul de aur" pentru a pierde kilograme, pe lângă sport şi alimentaţie sănătoasă

Excesele de sărbători se combat cu sport şi regim. Asta ştim cu toţii. Specialiştii spun însă că procesul de detoxifiere este unul de durată şi trebuie să avem multă răbdare. Pe lângă exerciţiile fizice, trebuie să lăsăm deoparte zahărul, grăsimile şi alcoolul.  

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 03.01.2023, 21:15

Vezi și

De câţiva ani a devenit obicei ca în primele zile ale anului sălile de fitness să fie pline. "Noi tot timpul deschidem pe 1 ianuarie şi clienţii ne aşteaptă la uşă. În luna ianuarie este, poate, pentru sălile de sport, cel mai mare flux de clienţi pe care îl avem tot anul", spune Ramona Olteanu, manager sală de fitness.

Motivaţia pentru sport, uriaşă la început de an

Concret, la sala de sport din imagini sunt cu 20% mai mulţi clienţi în ianuarie decât în restul anului. Mulţi încep în forţă dar renunţă destul de repede. Specialiştii atrag atenţia că nu se pot obţine rezultate minune peste noapte. "Cel mai important ar fi să ia lucrurile treptat, să apeleze poate chiar la un specialist şi să realizeze că totul e un proces pe care trebuie să îl faci treptat", recomandă Cezar Pomuț, instructor fitness. 

Pe lângă mişcare, şi alimentaţia joacă un rol important. Gata cu excesele, pentru că organismul are nevoie de echilibru. "Acum este momentul potrivit să scăpaţi de toxine şi de grăsimi. Specialiştii spun că nici Roma nu a fost construită într-o zi, astfel că e nevoie de echilibru, chiar şi când vorbim de detoxifiere. Primul pas e să lăsam cafelele deoparte pentru câteva zile şi să le înlocuim cu ceai verde, iar zahărul să îl refuzăm politicos", spune Iulia Pop, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Dieta echilibrată e esenţială

"Deci nu zahăr. Mă axez pe miere, ulei de cocos, oricum am o dietă mai sănătoasă", mărturiseşte un român. Nu lipsesc zilnic fructe, legume, sucuri de fructe naturale. "Cel mai important e să schimbăm dieta, după aceste excese. Să avem o dietă bazată pe probiotice, exemplu să consumăm mai mult iaurt, chiar şi varză murată. Pe bază de fibre, să fie o carne slabă, să evităm carnea de porc şi să facem multă mişcare", recomandă Anda Vija, farmacist. 

Nutriţioniştii trag un semnal de alarmă exesele alimentare constante pot duce la grave probleme de sănătate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » "Ingredientul de aur" pentru a pierde kilograme, pe lângă sport şi alimentaţie sănătoasă