Antena Meniu Search
x

Video Cinci sarmale ne ”costă” două ore de alergare. Antrenorii de fitness dezvăluie cum dăm jos kilogramele luate de sărbători

Aproape două ore de alergare ca să scapi de o farfurie de sarmale. Este calculul nutriţioniştilor şi al antrenorilor de fitness. Cinci sarmale de dimensiuni medii au 600 de calorii. Dacă le mâncăm cu mămăligă şi smântănâ ajungem la aproape 700 de calorii. Ca să scăpăm de ele, e nevoie de muult efort: o oră jumate de sport intens la sala de forţă sau trei ore de plimbare cu bicicleta. 

de Redactia Observator

la 27.12.2022, 19:34

Vezi și

O porţie de cinci sarmale vine la pachet cu sute de calorii 

Şerban Damian, nutriţionist: O porţie clasică poate să aibă undeva la 200, înseamnă undeva la 500kcal. Dacă adaugi o linguriţă de smântână poţi să aduci încă 200kcal. 

Care se dau jos cu mult efort la sala de fitness. 

Cristi Strava, antrenor fitness: Nu este chiar uşor să consumăm 500-600 de kcal. Antrenamentul de 600 calorii durează între o oră şi o oră şi jumătate. 

Pe acelaşi subiect

Un antrenament complet, care să combine exerciţiile cu greutăţi şi cele cardio, dă rezultate rapid. 

Cristi Strava, antrenor fitness: Dacă facem patru serii din fiecare cu 25 de repetări, nici măcar 100 de calorii. Deci avem pe muncă. 

Cele mai importante sunt exerciţiile care lucrează muşchi mari. Pentru a fi complet, antrenamentul se încheie cu 40 de minute de cardio. La fel de multă energie putem consuma dacă alergăm rapid timp de o oră sau dacă ne plimbăm trei ore cu bicicleta. 

Variante dietetice pentru reţeta de sarmale

Tânăr: Nu fac nimic. mănânc in continuu dar nu se pune. La mine nu. 

Cum norocoşi sunt puţini, nutriţioniştii au variante dietetice pentru reţeta de sarmale. 

Şerban Damian, nutriţionist: Dacă vorbim despre sarmale făcute dintr-o carne mai slabă de porc, aşa cum este muşchiuletul de porc sau dacă vorbim despre sarmale de curcan, putem să reducem la jumătate aceste calorii. 

În plus, ar fi bine să le mâncăm cu mămăligă pentru că are doar jumătate din caloriile pe care le are pâinea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Cinci sarmale ne ”costă” două ore de alergare. Antrenorii de fitness dezvăluie cum dăm jos kilogramele luate de sărbători