Antena Meniu Search
x

Schimbările bruşte de temperatură dăunează grav! Medicii vorbesc chiar de apariţia unui nou tip de pneumonie

De la ploaie, vânt puternic, grindină, la 23 de grade şi soare. Vremea e tot mai capricioasă. Şi dacă noi spunem că ne-am obişnuit, aflaţi că organismul nostru încă se luptă cu schimbările scurte şi bruşte de temperatură.

Vezi și

De la ploaie, vânt puternic, grindină, la 23 de grade şi soare. Vremea e tot mai capricioasă. Şi dacă noi spunem că ne-am obişnuit, aflaţi că organismul nostru încă se luptă cu schimbările scurte şi bruşte de temperatură.

Medicii spun că instabilităţile vremii din ultima perioadă au dus la apariţia unei noi forme de pneumonii.

Grindină, vânt, ploi şi într-un final soare. De la 14 grade, astăzi, în capitală, s-au înregistrat 23 de grade.

"Nebunia" vremii e resimţită mai ales de organismul nostru.

"Sunt bolile care apar cel mai frecvent la vânt şi frig. Respectiv răceli, sinuzite, amigdalite, otite la cei cu deficit energetic foarte mare şi infecţii de tract urinar", explică medicul Ştefan Costescu.

Mai mult de atât, medicii vorbesc şi despre apariţia unei noi forme de pneumonie.

"Un lucru observat în practică şi nedefinit cumva este existenţa acestei noi forme de afectare a plămânilor numită pneumonie interstiţială care este, spus în termeni nemedicali, o formă mai uşoară a pneumoniei , adică o pneumonie care nu merge nespărat cu febră, dar cu respiraţie mai dificilă cu scăderea forţei, scăderea generală a energiei organismului", a avertizat Ştefan Costescu.

Cu geacă sau fără geacă?! E destul de dificil, în această perioadă, să te decizi cum să îmbraci adecvat. Mai mut de atât, schimbările bruşte de temperatură nu ne afecetază doar sănătatea, ci şi starea psihică.

Uneori, dacă nu suntem atenţi la influenţa mediului înconjurător putem să încercăm o stare de discomfort, însă o dată conştientizat şi relativizat poate fi depăşit.

De instabilităţile termice nu vom scăpa nici în săptămâna ce urmează.

De mâine începând vremea se va încălzi. Weekendul viitor pare să fie destul de instabil, cu ploi şi descărcări electrice în majoritatea regiunilor , dar mai cu seamă în zonele de deal şi munte şi în special după amiază.

Începutul de săptămână, însă, va debuta cu vreme caldă, iar joi se vor atinge temperaturi de până la 32 de grade, la amiază.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Schimbările bruşte de temperatură dăunează grav! Medicii vorbesc chiar de apariţia unui nou tip de pneumonie