Antena Meniu Search
x

Întârzieri de peste 6 ore la trenurile din Arad spre litoral, după ce zeci de copaci s-au prăbușit pe firele de contact ale căii ferate din cauza vântului

CFR SA a informat că în cursul nopții de vineri spre sâmbătă zeci de arbori au căzut pe firele de contact ale căii ferate, ceea ce a dus la întârzierea unor trenuri. S-au înregistrat întârzieri și de peste șase ore. 

de Redactia Observator

la 26.06.2021, 12:33

Întârzieri de peste 6 ore la trenurile din Arad spre litoral, după ce zeci de copaci s-au prăbușit pe firele de contact ale căii ferate din cauza vântului
Întârzieri de peste 6 ore la trenurile din Arad spre litoral, după ce zeci de copaci s-au prăbușit pe firele de contact ale căii ferate din cauza vântului - Shutterstock

Cea mai mare întârziere o are un tren IR de la CFR Călători care a plecat de la Arad, cu destinația Mangalia, având o întârziere de 384 de minute, circulația fiind îngreunată în judeţul Hunedoara din cauza lipsei de tensiune, în urma furtunii puternice, de vineri. 

Circulație feroviară în condiții speciale

Potrivit CFR SA, circulația feroviară se desfășoară sâmbătă în condiții speciale pe anumite intervale de stații de pe raza Regionalei CF Brașov, unde se intervine pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact.

În cursul nopții, pe raza regionalelor Timișoara, Iași, Brașov și Craiova, din cauza rafalelor puternice de vânt, zeci de arbori s-au prăbușit pe firul de contact, provocând deranjamente grave la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Pe acelaşi subiect

„Personalul feroviar a intevenit încă din cursul nopții pentru remedierea deranjentelor, interval orar în care mai multe trenuri au fost oprite temporar, în stațiile de pe traseu, până la finalizarea intervențiilor”, a transmis compania.

De asemenea, CFR SA anunță că sâmbătă pe relația Răstolița-Deda Bistra se circulă în continuare cu tracțiune diesel, până la finalizarea intervențiilor cu drezina pantograf.

CFR SA s-a mobilizat în dispozitiv complet de noaptea trecută pentru a remedia avariile provocate de furtuni. Echipele de intervenție ale CFR SA intervin pentru remedierea avariilor de la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Întârzieri de peste 6 ore la trenurile din Arad spre litoral, după ce zeci de copaci s-au prăbușit pe firele de contact ale căii ferate din cauza vântului