Antena Meniu Search
x

Inteligența Artificială: O amenințare sau un stimul pentru creativitatea copiilor?

Traversăm o perioadă în care inteligența artificială (IA) continuă să facă pași mari, iar creșterea preocupărilor privind potențialul său de a pune în pericol creativitatea copiilor se accentuează, mai ales în rândul părinților și cadrelor didactice. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (FDVDR) invită experții să abordeze această problemă arzătoare în cea de-a VI-a conferință WEBDIDACTICA de anul acesta, având ca temă centrală: „Inteligența artificială, o șansă sau o piedică, pentru dezvoltarea creativității copiilor?”

de Redactia Observator

la 24.08.2023, 14:43

Alexandru Mironov, scriitor, om de televiziune și jurnalist recunoscut în domeniul științei, se va alătura unui grup select de specialiști pentru a discuta provocările și oportunitățile pe care Inteligența Artificială le aduce pentru educație și dezvoltare. Conferința va aduce în prim-plan discuții esențiale despre Inteligența Artificială și metodele sale de implementare în procesul de predare-învățare, resursele și instrumentele pe care aceasta le pune la dispoziție pentru o educație de calitate, și modul în care tehnologia și factorul uman pot lucra împreună pentru a stimula gândirea creativă și dezvoltarea personală.

50 de premii pentru participanți

Mai mult, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României oferă 50 de invitații gratuite la prestigioasa Conferința Fischer International 2023, un eveniment în care fundația joacă un rol important ca partener educațional.

Conferința WEBDIDACTICA se desfășoară în format digital pe 30 august, începând cu ora 17.00 (ora României). Înscrierile sunt deschise și pot fi făcute pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

Cu această inițiativă, FDVDR nu lansează doar o provocare în calea modului tradițional de a privi educația, dar reafirmă și credința că, printr-o abordare echilibrată, utilizarea noilor tehnologii poate fi un propulsor pentru inovație și evoluție în educație, mai degrabă decât o amenințare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Stiri sociale » Inteligența Artificială: O amenințare sau un stimul pentru creativitatea copiilor?