Antena Meniu Search
x

Video Internat pentru o operaţie, un bărbat a murit din cauza coronavirusului, după ce s-ar fi infectat în spital

A fost protejat luni întregi de familie să nu se infecteze, dar a murit după ce ar fi luat virusul din spital. Este povestea unui bărbat care a fost internat în Spitalul Universitar din Capitală şi care a fost testat negativ din prima zi. După o intervenţie chirurgicală s-a simţit iniţial bine, dar apoi a ajuns brusc la Terapie Intensivă şi a murit de coronavirus. Am primit toate aceste informaţii pe adresa noastră de mail [email protected], pe care ne aşteptăm să ne semnalaţi şi alte situaţii revoltătoare.

de Redactia Observator

la 07.12.2020, 21:51

Vezi și
  • Familia unui pacient susţine că acesta a murit după ce s-a infectat cu coronavirus în spital
  • Oamenii au început să ceară ajutorul ONG-urilor, pentru că vor să dea spitalele în judecată

''Tot aştept să mă sune. Nu ştiu dacă aţi avut sentimentul ăsta vreodată. Să aştepţi să sune telefonul. Să te întrebe: nu mai vii la mine, tată? Mai bine nu-l duceam la spital'', a spus fiica unui pacient.

Au trecut şapte zile de când tatăl femeii a murit pe un pat din Spitalul Universitar din Capitală. Bărbatul a ajuns în unitatea medicală pe 19 noiembrie. Avea un picior amputat şi medicii i-au recomandat o operaţie la celălalt picior. Înainte să fie internat a fost testat pentru COVID-19, iar rezultatul a fost negativ. A fost operat, iar cum şi-a revenit, şi-a sunat familia să spună că e bine.

''Că ne iubeşte, că în sfârşit a scăpat şi de data asta şi vine acasă'', a afirmat fiica pacientului.

Sunt ultimele cuvinte pe care i le-a spus bărbatul. Câteva ore mai târziu, pe 27 noiembrie, a intrat în stop cardiorespirator. După ce l-au stabilizat, medicii l-au mutat la terapie intensivă. Fiica bărbatului a aflat asta după ce a dat zeci de telefoane la spital.

''Pe data de 30, la ora 18, am aflat de la un domn doctor. Mi-a spus că: dar, ce? Nu ştiati că tatăl dumneavoastră are COVID? După ce am închis cu dânşii, m-au sunat domnii de la DSP să mă întrebe dacă tatăl meu este bine'', a declarat aceasta. 

Femeia e convinsă că tatăl ei s-a infectat în spital. Un spital în care a fost umilit de personalul medical.

''Într-o noapte m-a sunat şi mi-a spus că nu are apă şi că nu este nimeni pe lângă el care să îi dea apă. S-au supărat fetele că le-a chemat să îi desfacă o sticlă cu apă pentru că nu putea. Nu avea putere. El nu avea putere să ducă nici măcar lingura la gură. E o durere imensă pentru că nu ai putut să îl ajuţi atunci când ţi-a cerut ajutorul'', a adăugat femeia.

Conducerea Spitalului Universitar spune că bărbatul avea multe afecţiuni, iar problema de la picior era cronică. Totuşi, va fi făcută şi o expertiză la IML, pentru ca familia să afle exact cauza decesului.

Cazul nu e singular. Un bărbat ne-a scris că tatăl lui a ajuns la Spitalul din Târgu Mureş de la Târnăveni, pentru că avea probleme cu tensiunea. Din acel moment a început calvarul. Medicii i-au spus fiului pacientului că tatăl lui e suspect de COVID, deşi acesta spune că nu a mai ieşit din casă de 2 luni. Testul a ieşit negativ. Dar bărbatul s-a stins.

"Stau de vorbă cu medicul legist şi îi spun că vreau să se facă autopsia tatălui meu şi îmi spune că el îmi face, dar oricum nu fac nimic cu niciun avocat pentru că prin autopsie nu o să iasă dacă i s-a dat ceva sau nu şi că nu pot demonstra nimic. La morgă stau de vorbă cu un om mai în vârstă care plângea şi îl intreb cine i-a murit şi îmi spune că băiatul lui de 42 de ani. Mi-a spus că îl durea urechea stângă şi culmea a fost internat şi a decedat de ieri seară de COVID-19."

Familiile caută suport în rândul ONG-urilor

Familile multor pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 în spitale au cerut ajutorul ONG-urilor pentru că vor să dea spitalele şi statul în judecată.

Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor: Sunt nenumărate cazuri de pozitivare în spital, de colonizare şi infectare pe circuitul spitalicesc, dar constatăm că ele nu sunt raportate corect. Ar trebui incluse în circuitul şi în sistemul de raportare al infecţiilor nosocomiale.

Infecţioniştii spun că există mai multe explicaţii pentru situaţiile în care testul iniţial, de la internare, iese negativ iar, apoi, un altul, pozitiv.

Adrian Marinescu, medic infecţionist: Este posibil ca acea persoană să fi fost în perioada de incubaţie. Perioada de incubaţie variază până la 2 săptămâni. Mai luăm şi un alt element în calcul. Poate fi un rezultat fals negativ.

3.660 de români au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Jumătate din infectări au fost raportate în Capitală. 127 de persoane au decedat şi 1280 sunt în stare gravă, la Terapie Intensivă. Spitalele sunt pline, aşa că patru bolnavi în stare critică din Bucureşti şi unul din Alexandria au fost transferaţi cu un avion militar în unităţi medicale din Moldova şi Ardeal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Internat pentru o operaţie, un bărbat a murit din cauza coronavirusului, după ce s-ar fi infectat în spital