Antena Meniu Search
x

Cinci site-uri româneşti de vânzare au fost închise de procurori. Patronii sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală şi înşelăciune

În era cumpărăturilor online, ţepele sunt direct proporţionale cu nenumăratele oferte de pe Internet.

Vezi și

În era cumpărăturilor online, ţepele sunt direct proporţionale cu nenumăratele oferte de pe Internet. Procurorii şi inspectorii antifraudă au descoperit o reţea care a păcălit sute de clienţi cu produse uzate sau chiar defecte. Totodată, escrocii au sărăcit şi bugetul statului cu mai bine de un milion de euro. Deşi mulţi români încă se gândesc dacă să utilizeze cardul atunci când cumpără de pe net, specialiştii spun că e cea mai sigură metodă pentru a-şi recupera banii, în cazul unei înşelăciuni. 

În urmă cu două luni, acest domn îşi spunea povestea pentru reporterii Observator. Astăzi, a venit rândul celor pe care îi acuza că l-au păcălit să achite nota de plată. 

Au fost 22 de percheziţii, iar cei patru coordonatori ai reţelei au fost ridicaţi. Reclamaţi iniţial doar către protecţia consumatorului, indivizii au ajuns în vizor şi pentru fapte mai grave: evaziune fiscală şi spălare de bani. Practic, foloseau o reţea de firme pentru a pierde urma tranzacţiilor. 

Reţeaua vindea diverse produse în cinci magazine online. În trei ani, au prejudiciat statul cu 5 milioane de lei, spun anchetatorii.

Pe acelaşi subiect

Odată cu factura venea însă şi surpriza pentru unii cumpărători. Astăzi, cele cinci site-uri au fost închise de procurori.

Magazinele online rămân însă un segment important din piaţă. Pentru a ne feri de riscuri, specialiştii recomandă, atenţie, să folosim cardul atunci când plătim un produs cumpărat de pe net. 

Piaţa cumpărăturilor online din România a ajuns, anul trecut, la peste 2,8 miliarde de euro. Doar de Black Friday, românii au cumpărat produse în valoare de 200 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cinci site-uri româneşti de vânzare au fost închise de procurori. Patronii sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală şi înşelăciune