Antena Meniu Search
x

Internetul știe tot! Google arhivează toate locurile vizitate și toate paginile accesate

Fiecare pas pe care îl facem rămâne scris într-o arhivă, odată ce ne deschidem un cont pe facebook sau pe google.

Vezi și

Fiecare pas pe care îl facem rămâne scris într-o arhivă, odată ce ne deschidem un cont pe facebook sau pe google. Si convorbirile, dar şi mesajele, rămân stocate, ani la rând şi nu putem controla unde şi în ce scop ajung.

Primul pas a fost înregistrat în arhive odată cu deschiderea unui cont de Facebook sau Google. E o chestiune de doar câteva secunde să afli tot ce a strâns Facebook despre tine pe parcursul unor ani. Nu trebuie decât să accesezi reţeaua de socializare, intri în setări şi să ceri descărcarea tuturor informaţiilor. Sunt trimise pe email, dar rezultatele sunt surprinzătoare

Ani de informaţii sunt stocate în aceste arhive virtuale. Cu ajutorul lor poţi afla pe cine ai sunat într-o anumită zi, unde ai fost, ce aplicaţii ai folosit şi multe alte date. Tot pe baza lor, însă, companiile află ce ne place, ce activităţi avem şi ne crează fiecăruia un profil individual. În funcţie de el, primim reclame, de exemplu.

Google are cea mai bună memorie. Poate să îţi spună ce ai făcut ieri, în urmă cu o săptămână, o lună sau un an, cu cine ai umblat şi ce muzică ai ascultat. Vom alege aleatoriu data de 11 decembrie. Aflu că am mers 2 kilometri cu maşina în centrul Bucureştiului, am intrat de cinci ori pe Facebook şi de două ori pe site-ul Observatorului Antenei 1. 

Google, producătorul sistemului de operare Android, nu a dat, încă, explicaţii. Facebook subliniază că toţi utilizatorii şi-au dat acordul de bunăvoie pentru această funcţie atunci când, de exemplu, au descărcat aplicaţia messenger. 

Nici cei care nu au aplicaţia facebook instalată pe telefon nu sunt feriţi. Specialiştii spun că orice pagină de internet care conţine butoane de Facebook poate urmări utilizatorii care o accesează. Există si o veste bună. Opţiunea de stocare a datelor poate fi dezactivată din meniul de setări. Iar arhivele vor fi şterse, în teorie, automat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Internetul știe tot! Google arhivează toate locurile vizitate și toate paginile accesate