Antena Meniu Search
x

Intervenţie complicată pentru separarea a doi siamezi, la spitalul Marie Curie din Capitală

Intervenţie rară şi complicată la spitalul Marie Curie din Capitală. Medicii au intrat de dimineaţă în sala de operaţii, ca să separe doi siamezi, din care unul era parazit

Vezi și

Intervenţie rară şi complicată la spitalul Marie Curie din Capitală. Medicii au intrat de dimineaţă în sala de operaţii, ca să separe doi siamezi, din care unul era parazit

Intervenţia a fost una complexă, spun doctorii, dar una încheiată cu succes, după 4 ore. Copilul care s-a dezvoltat normal în burta mamei e acum la Terapie Intensivă. Va rămâne acolo până săptămâna viitoare. Şi va creşte, spun doctorii de la spitalul Marie Curie, perfect normal.

E posibil să rămână cu cicatrici în urma intervenţiei, dar atât. Deocamdată, băieţelul care are numai 2 zile de la naştere n-a primit un nume. Naşterea a fost făcută prin cezariană, la Spitalul Universitar. Mama a ştiut din timpul sarcinii de problema apărută şi a fost permanent monitorizată.

Practic, a fost vorba de o anomalie, o malformaţie. Un copil dezvoltat normal în burta mamei, de care s-a lipit, contorsionat, un trup dezvoltat insuficient: cu mâini, picioare, organe interne, dar fără cap. Supravieţuia hrănindu-se de la fratele sănătos.

Părinţii au cerut discreţie maximă, nu vor să le fie cunoscută identitatea. Se ştie însă că sunt din Braşov. Din acelaşi oraş unde anul trecut veneau pe lume două fete lipite. Surorile siameze au fost separate de aceeaşi echipă medicală de la Spitalul Marie Curie. Cu succes.

A fost prima operaţie de separare făcută de doctorii români, după care au supravieţuit ambii copii. E drept, cele două copile erau lipite superficial în zona sternului şi nu împărţeau organele interne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Intervenţie complicată pentru separarea a doi siamezi, la spitalul Marie Curie din Capitală