Antena Meniu Search
x

Întoarcerea iernii a blocat şoselele. Este trafic de coşmar în nordul ţării

O nouă răbufnire a iernii a creat probleme în nordul ţării. S-a circulat infernal pe şoselele din Botoşani, însă nu viscolul a fost coşmarul şoferilor.

Vezi și

O nouă răbufnire a iernii a creat probleme în nordul ţării. S-a circulat infernal pe şoselele din Botoşani, însă nu viscolul a fost coşmarul şoferilor. Ci lipsa de reacţie a autorităţilor, care au intervenit cu utilajele abia după două accidente. Viscolul a creat probleme şi la munte. La Sinaia, din cauza ceţii şi a vântului puternic, instalaţiile pe cablu au fost oprite, iar turiştii au fost sfătuiţi să nu se aventureze mai sus de cota 1400. Veştile de la meteorologi nu sunt deloc bune: în weekend se întorc ninsorile.

În nordul ţării, ninge de ieri după-amiază. Codul galben emis de meteorologi nu i-a alertat pe drumari. Şoferii se plâng că au văzut deloc utilaje în trafic. La ieşirea din Botoşani, o ambulanţă a ajuns în şanţ, după ce a fost lovită de o maşină scăpată de sub control.

Într-o altă zonă a oraşului, tot din cauza şoselei necurăţate, alţi doi şoferi nu au mai putut evita impactul. 

În pasul Tihuţa, pe şosea de coşmar iarna, au ajuns 13 autospeciale cu 80 de tone de material antiderapant. Au fost şi şoferi care şi-au dorit să derapeze. Controlat, spun ei. 

Pe acelaşi subiect

Astăzi, în masivul Bucegi, vremea extremă a stricat ziua turiştilor. La cota 2000 vântul a suflat cu peste 70 de kilometri pe oră. Din cauza rafalelor, instalaţiile pe cablu au fost închise.

Meteorologii spun că precipitaţiile sunt aduse de un ciclon care se formează în Marea Mediterană. 

De mâine după-amiază, se anunţă lapoviţa şi ninsorile şi în Oltenia, Munteania, Dobrogea, dar şi în sudul Moldovei. Maximele nu vor depăşi 4 grade, iar în zona litorualului sunt aşteptate rafale puternice de vânt, de peste 65 de kilometri pe oră.

Vântul va sufla cu putere şi în Bucureşti, iar duminică ar putea ninge. Însă, de săptămâna viitoare, se va încălzi din nou. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Întoarcerea iernii a blocat şoselele. Este trafic de coşmar în nordul ţării