Antena Meniu Search
x

În Sinaia, autoritățile intervin în forţă, în fiecare zi, din cauza INVAZIEI DE URŞI. Localnicii sunt disperaţi şi se tem să mai iasă din case

Nu e zi în care să nu fie vizitaţi de urşi! O spun localnicii şi turiştii din staţiunile montane, în timp ce autorităţile se străduiesc să rezolve situaţia.

Vezi și

Nu e zi în care să nu fie vizitaţi de urşi! O spun localnicii şi turiştii din staţiunile montane, în timp ce autorităţile se străduiesc să rezolve situaţia. În special pentru că urşii au început să fie din ce în ce mai îndrăzneţi. Însă, pentru că nu au voie să-i împuşte, oamenii legii nu pot face altceva decât să-i sperie.

Imagini şocante surprinse aseară, în Sinaia. Urşii vin chiar la tomberoanele din apropierea unei pensiuni. Şi nu se sperie nici măcar când turiştii ies pe balcon. 

Episodul se repetă în fiecare seară. Iar animalele sălbatice care coboară de pe munte, în căutarea hranei, se înmulţesc pe zi ce trece.

Cătălin Crăciuneanu, şeful Postului montan Sinaia: "Zilnic, în jur de 3-4 apeluri, toate după lăsare întunericului, au fost chiar şi 5 apeluri numai în ultimele 24 de ore. Acţionăm cu ajutorul mijloacelor acustice, fonice şi luminoase de pe maşinile noastre de intervenţie. De multe ori de îndepărtează, dar revin. S-au obişnuit, trebuie să mănânce."

Situaţia e aceeaşi şi în Harghita. În staţiunea Băile Tuşnad, urşii au trecut deja de stadiul în care îşi caută mâncarea în gunoaie. Acum, intră nestingheriţi în pensiuni şi se servesc din frigider. 

Maksai Istvan, localnic: "A intrat la pensiunea asta de lângă noi. Acum face gardul electric. A spart geamul termopanului, a intrat în bucătărie. A golit frigiderul, a mâncat vinetele, carne, ce-a apucat pe acolo."

Barna Daniel, localnic:  "A încercat să intre şi la baza de tratament, unde n-ar fi mâncare, dar deja s-a obişnuit că unde este uşă, găseşte şi mâncare. A spart foarte uşor, s-a culcat pe burtă şi a dat cu picioarele şi l-a rupt pe loc."

Autorităţile au făcut şi o medie a atacurilor.

Albert Tibor, primar: "De urşi putem să spunem că în fiecare zi ne vizitează. E o cifră foarte mare, din nefericire. Trebuie să facem ceva."

Până atunci, turiştii primesc sfaturi. 

Silviu Stanciu - instructor Centrul Montan Sinaia: "Să evite pe cât posibil deplasarea în aceste zone pt timpul serii pt că, în ultimul timp, apelurile s-au înmulţit. Să nu se ducă tomberon seara, să arunce gunoiul. Cei care se deplasează în mediul montan, îi rugăm să nu lase gunoaie sau alimente pe potecile marcate sau pe traseele turistice."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » În Sinaia, autoritățile intervin în forţă, în fiecare zi, din cauza INVAZIEI DE URŞI. Localnicii sunt disperaţi şi se tem să mai iasă din case