Antena Meniu Search
x

Video Invazie de ţânţari în Bucureşti. Insectele se înmulţesc necontrolat şi pot transmite boli periculoase, inclusiv virusul West Nile

Dacă pentru noi vremea este greu de suportat, pentru ţânţari Capitala s-a transformat în paradis. Este cald iar umiditatea este crescută, aşa că insectele s-au înmulţit necontrolat. Iar cum dezinsecţia a întârziat, oamenii dau iama prin magazine şi farmacii după sprayuri şi aparate de alungat insectele. De plimbări prin parcuri, mai ales seara, aproape că nici nu mai poate fi vorba.

de Redactia Observator

la 24.06.2021, 20:30

Vezi și

Localnic: Evităm să ieşim seara din cauza ţânţarilor. Sunt destul de mulţi şi foarte mari.

Cu spray-uri, brăţări sau tricouri cu mâneca lungă, afară. Sau, cu plase la geam şi aparate, în casă. În lupta cu ţânţarii, fiecare se descurcă cum poate.

Cătălin Dincu, director magazin: Vânzările au început să crească. Pentru încăperile închise lumea caută plase de ţânţari. Pentru încăperile deschise sunt produsele electrice.

Localnic: Cu aparate din alea electrice, în casă. Aici în parc, am văzut că mai sunt

Pe acelaşi subiect

Localnic: Dacă primăria nu face nimic, noi nu prea avem ce face. 

Dacă pe noi ne deranjează ploile, canicula şi umiditatea crescută sunt ideale pentru ţânţari, care se înmulţesc acum de două ori mai repede. Şi cum dezinsecţia în oraş a început târziu, insectele au deja un avans în faţa primăriei.

Bogdan Pascu, administrator special Eco Igienizare: Avem în planul unitar de acţiune aprobat anul acesta 14 tratamente. Am făcut două, mai avem 12. 

Ţânţarii pot transmite boli periculoase

Doar că două tratamente sunt mult prea puţine pentru ce se întâmplă deja. Iar specialiştii avertizează: ţânţarii pot transmite boli periculoase, cum ar fi infecţia cu virusul West Nile.

Virgil Musta, medic infecţionist: Această boală a produs în 1996 o epidemie cu un număr destul de mare de cazuri, peste 400, în Bucureşti,într-o perioadă în care au fost foarte multe ploi. Cu mortalitate, cred că peste 100 de cazuri au fost, de decese.

Până ne scapă primăria de ţânţari nu ne rămâne decât să folosim spray-uri sau soluţii cu acţiune repelentă atunci când ieşim din casă. Iar cine vrea o plimbare în parc sau pe malul unei ape ar trebui să fie îmbrăcat din cap până-n picioare dacă vrea să scape fără înţepături.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Invazie de ţânţari în Bucureşti. Insectele se înmulţesc necontrolat şi pot transmite boli periculoase, inclusiv virusul West Nile