Antena Meniu Search
x

Invazie de şerpi într-o comună din Alba. Unele exemplare au şi 2 metri

O invazie de şerpi a fost raportată în comuna Pianu din judeţul Alba, localnicii anunţând prezenţa multor exemplare, unele de o lungime impresionant

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 29.04.2019, 22:21

O invazie de şerpi a fost raportată în comuna Pianu din judeţul Alba, localnicii anunţând prezenţa multor exemplare, unele de o lungime impresionantă.

Se pare că în ultima perioadă şerpii din această zonă s-au înmulţit peste măsură, iar sătenii spun că ar fi vorba despre şarpele de casă (Natrix natrix), uneori numit șarpe inelat, șarpe de iarbă sau șarpe de apă.

Şerpii de casă au invadat mai multe sate din Alba

Satele din comuna Pianu se confruntă din nou cu invazia șerpilor de casă, după ce în trecut s-au mai raportat astfel de cazuri, informează sebesinfo.ro. Se pare că și în acest an şerpii au început să se înmulțească peste măsură.

Șarpele de casă are un aspect zvelt si o lungime medie aproape 1 metru. Spatele este cenușiu, cu variații de la brun la negricios. Variația persa prezinta două dungi longitudinale paralele albe sau gălbui pe laturile spatelui. Abdomenul are un desen caracteristic: o alternanță de alb și negru, predominând pigmentul negru. În partea posterioară a capului se află de ambele părți câte o pată semicirculară galbenă, albicioasă sau alb-cenușie, încadrată anterior și posterior de câte o pereche de pete negre. Se pot întâlni și exemplare melanice cu abdomenul si spatele complet negre. Juvenilii sunt cenușii cu un desen format din pete închise alternate. Se hrănește aproape exclusiv cu amfibieni (în special broaște), ocazional mâncând pești sau rozătoare mici. Nu este nici veninos, nici constrictor, ci imobilizează prada cu dinții și apoi o înghite vie, potrivit ro.wikipedia.org

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Invazie de şerpi într-o comună din Alba. Unele exemplare au şi 2 metri